Dag van de bouw
2 juni 2018, 10:00 uur

Boekelosebrug en aanleg Laan Hart van Zuid, Hengelo

De nieuwe Boekelosebrug en de Laan Hart van Zuid maakt onderdeel uit van de herontwikkeling van het stadsdeel in Hengelo-Zuid (Hart van Zuid), het 2e stadshart aldus de gemeente. Het vervangen van de brug en de aanleg van de 'Laan Hart van Zuid' moet de bereikbaarheid van het gebied toekomstbestending maken. Hengelo krijgt met de nieuwe Boekelosebrug een nieuwe landmark en een mooie entree naar het centrum, waarmee ze tegelijkertijd laat zien voorop te lopen in innovatie en duurzaamheid. 

Het onderscheidende ontwerp van de nieuwe brug kent een bijzonder slanke integraalburgontwerp . In het ontwerp- en bouwproces wordt gebruik gemaakt van een unieke en nieuwe techniek om het BIM-model in "mixed reality" – een combinatie van virtual reality en augmented reality – toe te passen. Overrijdbare zonnepanelen in het brugdek maken de ledverlichting op de brug energieneutraal en de speciale coating voor stalen onderdelen maakt de brug minder milieubelastend en minder onderhoudsgevoelig. 

Bezoektijden: 10:00 - 15:00

Routebeschrijving:

  • Vanaf de A35 neemt u afrit 27 – Hengelo Zuid.
  • Aan het einde van de afrit linksaf de Haaksbergerstraat op.
  • U volgt de Haaksbergerstraat over de Oelerbrug en gaat bij het eerste kruispunt met verkeerslichten rechtsaf op de Breemarsweg.
  • Bij het volgende kruispunt met verkeerslichten weer rechts naar de Boekeloseweg.
  • Na 130m rechtsaf de Havenstraat in de direct linksaf de Oude Boekeloseweg op.
  • Het projectkantoor bevindt zich aan de het eind van deze weg.

Sponsoren