RoadrunnerGroep

De RoadrunnerGroep is sinds de oprichting in 1952 (toen nog onder de naam ‘Tankstations en Oliehandel Gebroeders van Kleef BV’) een familiebedrijf. A.P van Kleef stichtte net na de oorlog een autostalling op de Thiemsbrug in Hengelo, waarnaast al snel een benzinestation werd gebouwd. Enkele jaren daarna werd de tweede vestiging geopend nabij de grensovergang “Rammelbeek” in Denekamp. Beide vestigingen opereerden onder de merknaam Gulf. Tegelijkertijd werd vanuit de Thiemsbrug de oliegroothandel gestart. In deze tijd werden zeer veel Hengelose bedrijven en particulieren door ons van huisbrandolie voorzien. Deze oliegroothandel is tot op de dag vandaag een belangrijke pijler van de onderneming. Na het overlijden van A.P. van Kleef in 1960 werd de onderneming voortgezet door zijn zonen Piet, Theo en Jan van Kleef. De beide tankstations waren in die jaren zeer afhankelijk van het internationale transportverkeer dat zich jarenlang via Hengelo en Denekamp richting Duitsland en Scandinavië bewoog. In de jaren ’60 en ‘70 waren er in Nederland slechts vijf benzinestations 24 uur per dag geopend. De beide vestigingen waren er twee van.

Als gevolg van de aanleg van de rijksweg A1 kwamen eind jaren ’80 de twee vestigingen grotendeels in een verkeersluwte te liggen. Het internationale transport koos logischerwijs een nieuwe route via de A1. Als gevolg hiervan is in samenwerking met Texaco Nederland in 1993 de exploitatie van servicestation “Het Veelsveld” aan de A1 nabij Deurningen gestart en in 1994 werd het servicestation ‘Westermaat” in Hengelo opgericht. Hierdoor kon het bedrijf zich weer ten volle richten op het bedienen van de belangrijke transportsector en was de basis gelegd voor een verdere continuering van de onderneming.

Een volgende belangrijke stap werd in dit kader gezet in 1998 toen de exploitatie van het servicestation “De Drielander” aan de rijksweg A-28 te Harderwijk werd overgenomen, gevolgd door de oprichting van servicestation “Hengelo-Zuid”. Laatstgenoemde vestiging is een van de grootste tankstations van Nederland.

Om de basis in Twente verder te vergroten, heeft de RoadrunnerGroep in 2001 het servicestation “Shell Jansema” in Hengelo overgenomen en in november 2003 de vestiging “Shell Parkweg” te Enschede. Middels de opening in 2006 van de rijksweglokatie  “Gulf Dorpshellen” aan de A32 tussen Heerenveen en Wolvega, is een verdere uitbreiding naar het Noorden ingezet. Tenslotte is in 2007 onze nieuwe Shell lokatie “Het Plein” geopend nabij IKEA in Hengelo.

In 2002 vierde de RoadrunnerGroep haar 50-jarig bestaan. In die vijftig jaar hebben “mensen” altijd centraal gestaan. Bovenal natuurlijk de tienduizenden klanten per week, maar ook de ruim negentig medewerkers. Zij zorgen ervoor dat deze klanten regelmatig terugkomen en dragen daarmee bij aan de continuïteit en het bestaansrecht van onze onderneming.

Contactgegevens

Adres
Zilverstraat 9
7554 NK Hengelo
Telefoonnummer
(074) 249 00 30
Faxnummer
(074) 249 00 35

Sponsoren