De Waarbeek gaat weer open
Geplaatst op 13 mei 2020

Hoeveel pret kan je maken in een pretpark waar anderhalve meter afstand tot elkaar wordt gehouden? De ideale situatie is het niet, maar De Waarbeek in Hengelo verwacht over anderhalve week weer open te kunnen.

Anderhalve meter afstand in de attracties

Er zijn verschillende maatregelen genomen. Om te voorkomen dat kinderen door elkaar heen lopen, zijn er looproutes in De Waarbeek aangebracht. 

Op de bonnefooi een kaartje kopen bij de kassa is er even niet bij. Dat geldt ook voor groepsreserveringen. De entree kan alleen met een individueel online ticket. Dat is ook de reservering voor een dag en een dagdeel: 10.00 tot 13.00 uur of 14.00 tot 17.00 uur. De middagpauze zal door het personeel worden benut om de attracties extra te desinfecteren.

Vrijwel alle attracties zijn toegankelijk

In alle wachtrijen wordt rekening gehouden met de afstandsregels, maar zelfs in de attracties is dat het geval. In de zweefmolen worden bijvoorbeeld alleen de buitenste stoeltjes gebruikt, die op voldoende afstand van elkaar hangen. Twee attracties, waaronder een klimtoestel, zijn buiten werking gesteld, omdat het echt onmogelijk is om anderhalve meter afstand te houden. Daarnaast geldt dat er alleen twee kinderen naast elkaar in een attractie mogen zitten, als zij uit hetzelfde huishouden komen.

Theatervoorstellingen gaan ook niet door, maar het karakter Postbode Pelle is wel in het park te vinden.

Sponsoren