Home / Actueel / Aankondiging onderzoek laadinfrastructuur bedrijventerreinen

Aankondiging onderzoek laadinfrastructuur bedrijventerreinen


Binnenkort start een onderzoek naar de behoefte aan laadinfra op de bedrijventerreinen in Overijssel in Gelderland. Hier hoort uiteraard ook het Twentekanaal bij.

Op basis van de input van ondernemers worden plankaarten per bedrijventerrein gemaakt. Deze kaarten zijn voor de netbeheerders belangrijk om te bepalen welke investeringen in het stroomnet nodig zijn om elektrificatie van de logistiek op het bedrijventerrein mogelijk te maken. Belangrijk dus.

Meer over het onderzoek leest u in onderstaande oproep.

Onze oproep aan u; doe mee aan dit onderzoek, want dan krijgen wij een goed beeld van de behoefte aan laadinfra op het Twentekanaal.

Waarschijnlijk komt de e-mail van Panteia op een algemeen e-mailadres binnen. U kunt de link naar het onderzoek ook zelf opvragen via logistiekelaadinfra@panteia.nl.

Alvast bedankt voor uw medewerking.


Doe mee aan het onderzoek laadinfra op bedrijventerreinen!

Wilt u bijdragen aan de elektrificatie van de logistiek op uw bedrijventerrein? Dit is uw kans! In opdracht van de provincies Gelderland en Overijssel brengt marktonderzoeksbureau Panteia in kaart wat de behoefte is aan laadinfrastructuur voor bestelwagens en vrachtwagens op ruim 600 bedrijventerreinen in de regio.

Het onderzoek start binnenkort en uw bedrijf kan hieraan meedoen. Door uw antwoorden op de enquête kunnen netbeheerders bepalen welke investeringen in het stroomnet nodig zijn om elektrificatie van de logistiek op het bedrijventerrein mogelijk te maken. Daarnaast gebruiken overheden de informatie bij het bepalen waar en wanneer ze gaan inzetten op ondersteuning bij het realiseren van laadinfrastructuur.

Bovendien biedt het onderzoek u inzicht in de benodigde laadinfrastructuur op het bedrijventerrein waar uw bedrijf gevestigd is in 2025, 2030 en 2035 en hoe dit ingepast kan worden. Zo kunt u anticiperen op de toekomst en uw bedrijf klaar maken voor duurzame mobiliteit.

Kortom, doe mee aan het onderzoek en draag bij aan een duurzame toekomst. U ontvangt in de komende weken een e-mail, met daarin een unieke link naar de online-enquête. Deze link kan ook opgevraagd worden door een e-mail te sturen naar logistiekelaadinfra@panteia.nl. Ook vragen over het onderzoek kunt u sturen naar dit e-mailadres.