Home / Parkmanagement / Veiligheid / Databank 'Camera in beeld'

Camera in beeld

Veel ondernemers gebruiken camera’s voor het houden van toezicht en het beveiligen van hun panden en goederen.  De politie gebruikt in het dagelijks werk vaak camerabeelden om misdaden op te lossen. Om te weten waar camera’s geïnstalleerd zijn en wat zij ‘zien’, maakt de politie gebruik van een databank, genaamd ‘Camera in Beeld’. Met deze databank kan de politie nog sneller zien waar in de buurt van een misdaad (bijvoorbeeld een woninginbraak) zich camera’s bevinden die mogelijk beelden van de dader hebben. Hierdoor kunnen daders sneller worden gepakt.

Camerabeelden spelen een steeds belangrijker rol bij het oplossen van misdrijven. Ze mogen echter pas opgevraagd worden na toestemming van de officier van justitie. Dankzij het systeem Camera in Beeld kan  vervolgens wel snel gehandeld worden. Dit komt de veiligheid op Twentekanaal ten goede. Eigenaren kunnen hun camera's zelf aanmelden voor dit systeem. 

Uw beveiligingscamera's aanmelden

Heeft u zelf een beveiligingscamera aan uw bedrijfspand? Meld deze aan  bij de politie via www.politie.nl/cib. Samen houden we bedrijventerrein Twentekanaal veilig!