Home / Parkmanagement / Parkeren van vrachtwagens op Twentekanaal

Parkeren van vrachtwagens op Twentekanaal

Begin 2018 heeft de gemeente Hengelo besloten dat voertuigen die langer zijn dan 6 meter of hoger dan 2,4 meter op bedrijventerreinen mogen parkeren, tussen 08.00 en 18.00 uur, op maandag t/m vrijdag. Op deze tijden (en dagen) mogen vrachtwagens dus langs de openbare weg staan van Twentekanaal. Een uitzondering vormt de Goudstraat: hier is vanaf 1/1/2019 een parkeerverbodzone van toepassing.

Na 18:00 uur moeten vrachtwagens of op eigen terrein geparkeerd worden, of uitwijken naar elders. 

Op het Bolk terrein is plek voor 15 vrachtwagens, echter daar mag niet overnacht worden. Chauffeurs die hun wagen op het terrein achter willen laten, kunnen een parkeerpas ophalen bij CTT.

Overnachten

Chauffeurs die te laat zijn om nog te kunnen lossen/laden en die in hun cabines willen overnachten mogen dit doen op een parkeerplaats, die daarvoor bestemd is en alleen als hun cabine behoorlijke slaapfaciliteiten biedt (Europese regel).


Aan de A1 Amsterdam-Oldenzaal ligt de Verzorgingsplaats 't Lonnekermeer, tussen afrit 31 en 32. Er zijn 100 parkeerplaatsen voor vrachtwagens.

Bewaakt parkeren

Frans op den Bult biedt een 24/7 bewaakt parkeerterrein voor 250 trucks met oplegger. 1 uur parkeren = € 1,00. € 1,00 restaurant vertering = 1 uur gratis parkeren. Er mag niet gekookt worden op het parkeerterrein.


De parkeerplaats aan de noordelijke zijde van de autosnelweg heet verzorgingsplaats Veelsveld. Deze is niet geschikt voor grootschalig overnachten door het vrachtverkeer.

Parkeren bij de grens

Verzorgingsplaats De Poppe ligt aan de A1 tussen aansluiting 34 De Lutte en de grens met Duitsland.  Aan de zuidzijde van de snelweg ligt op Duits grondgebied de verzorgingsplaats Bentheimer Wald aan de A30. De twee verzorgingsplaatsen zijn verbonden door een voetbrug. De verzorgingsplaats is structureel overbelast: de capaciteit bedraagt 160 legale parkeerplaatsen, maar op reguliere nachten staan er meestal 200 à 210 vrachtwagens geparkeerd,  met uitschieters naar meer dan 250 vrachtwagens.