Home / Actueel / Aanpassingen hoogspanningsstation Boldershoek

Aanpassingen hoogspanningsstation Boldershoek

Om de leveringszekerheid van elektriciteit nu en in de toekomst te garanderen, voert TenneT in Nederland onderhoudswerkzaamheden en aanpassingen aan het elektriciteitsnet uit. Naast het aanleggen van nieuwe verbindingen, worden ook tal van aanpassingen gedaan aan bestaande verbindingen. Op bedrijventerrein Twentekanaal Zuid in Hengelo worden nieuwe ondergrondse 110 kV hoogspanningsverbindingen aangelegd.

Waarom

Vanwege vernieuwde veiligheidsvoorschriften worden aanpassingen aan hoogspanningsstation Hengelo Boldershoek 110 kV doorgevoerd. Hiervoor is het noodzakelijk om de ondergrondse verbindingen vanuit de AVI Twence en de zoutwinningsinstallatie van Nouryon af te koppelen van hoogspanningsstation Hengelo Boldershoek, en direct aan te koppelen op hoogspanningsstation Hengelo Oele 110 kV. 

Wat

Er worden nieuwe ondergrondse 110 kV hoogspanningsverbindingen aangelegd te worden tussen de AVI Twence en de zoutwinningsinstallatie van Nouryon en hoogspanningsstation Hengelo Oele 110 kV. Op hoogspanningsstation Hengelo-Oele is voldoende capaciteit om de nieuwe kabels aan te sluiten. Wel zijn enkele aanpassingen aan dit station nodig.

Planning

2022

2023

2024

Meer info
Heeft u vragen of wilt u meer weten? Neem dan gerust contact op met Henk van Bruggen, omgevingsmanager van TenneT TSO BV. Dat kan via zijn rechtstreekse nummer 026 - 373 4339 of per e-mail: henk.van.bruggen@tennet.eu.

Meer informatie over TenneT kunt u vinden op www.tennet.eu.