Home / Actueel / Bedrijf Uitgelicht: Wagenborg Nedlift

Bedrijf Uitgelicht: Wagenborg Nedlift

Wagenborg Nedlift is een divisie van het Groningse, wereldwijd opererende Koninklijke Wagenborg. De hoofvestiging van Wagenborg Nedlift zit dan ook in Groningen, maar de vestiging in Hengelo is in regio Oost een belangrijke vestiging voor het bedrijf.

Stephan Kupper, binnen het bedrijf actief in, zoals hij het zelf noemt, Technical Sales vertelt: “Er werken 110 mensen in Hengelo en de overige 250 medewerkers van het bedrijf werkt in Groningen, Schoonebeek, Geleen, Meppel, Emmen, Capelle aan den IJssel, Delfzijl, de Eemshaven of het Duitse Hörstel-Dreierwalde. 

“We zijn een kraanbedrijf, vooral gericht op zwaar transport. We verhuizen machines en vervangen bruggen, maar we doen ook ‘gewoon’ hijswerk. Verticaal transport, noemen we dat. Al hebben we ook vrachtwagens.” Kupper heeft zelf een verleden op de kraan, maar koos ervoor om te switchen naar een kantoorbaan. “Als je op de kraan werkt, ben je vaak langer weg. Nu heb ik reguliere werktijden, en dat is fijn voor mijn gezin. Het is wel prachtig werk om te doen.”


Rood moet groen worden

Hoewel rood de kleur is van het bedrijf, is het de ambitie om steeds groener te worden. “Deels omdat we het belangrijk vinden om bij te dragen aan een duurzamere wereld. En aan de andere kant, omdat de markt het van ons vraagt. Een behoorlijk deel van onze vloot kan bijvoorbeeld elektrisch draaien. Dat is een ontwikkeling die de komende jaren doorzet. We vervangen steeds meer kranen en materieel door ‘groenere’ alternatieven,” licht Stephan toe. ”

Lokaal opereren

Wagenborg Nedlift is al lang lid van BIT. “Ik ben vanaf 1 november ingestapt. Mijn missie is om meer naamsbekendheid als bedrijf te krijgen hier in de buurt. Het lidmaatschap helpt ons daarbij. Zo krijgen we met de buren een betere samenwerking. We werken al veel voor de grotere bedrijven op het terrein, maar zijn bij kleinere ondernemingen nog niet zo bekend. Mensen kennen onze voorganger Van Wezel wel, maar dat bedrijf is vanaf 2000 overgenomen door Wagenborg Nedlift.”

“Wagenborg is van oorsprong natuurlijk een Gronings bedrijf. Dat maakt dat we niet te hoog van de toren blazen, terwijl we dat soms best wat meer zouden mogen doen. We voeren namelijk hele mooie opdrachten uit! En met onze eigen app waarmee je online een kraan kunt bestellen en een moderne website timmeren we wel degelijk aan de weg. Ons doel is dat mensen direct aan ons denken als er iets verplaatst moet worden. We bieden het complete pakket en denken in oplossingen. .” “We werken veilig, efficiënt, komen onze afspraken na en werken aan een duurzame en groenere toekomst.

Meer weten over dit bedrijf? Kijk op hun website voor meer informatie: https://www.wagenborgnedlift.nl/