Home / Actueel / Beste maakbedrijf komt uit Hengelo

Beste maakbedrijf komt uit Hengelo

Agar Holding in Hengelo is het beste maakbedrijf van Nederland.

In korte tijd is het bedrijf van de familie Reef, vooral bekend van zijn vijf betoncentrales, opgeklommen in de top 100-lijst die MT/Sprout, online medium voor zakelijke beslissers in Nederland, jaarlijks samenstelt.

Agar Holding (310 fte’s ) klom in de top 100 van maakbedrijven van plek zes naar de eerste plaats in 2021. Het zag de omzet de laatste vijf jaar gemiddeld groeien met 12 procent tot bijna 107 miljoen euro in 2020 en de winst gemiddeld met 14 procent. 

 Dat zijn mooie cijfers, beaamt financieel directeur Dick Engbers. "Wij zijn er ook trots op. Agar Holding gaat voor kwalitatieve groei, omzetstijging alleen is voor ons niet zaligmakend.” Agar Holding heeft doordat de bouw floreert de wind in de zeilen. "We hebben van corona niets gemerkt”, zegt Engbers. "Tijdens de pandemie zijn veel mensen gaan verbouwen en ook de toekomst ziet er niet slecht uit met de woningbouwplannen van het kabinet.”

Meer woningbouw

Voor nieuwe huizen is dan weliswaar niet zoveel beton nodig, maar wel vloerplaten, die worden geleverd door dochter Orion Beton in Enschede, en droge mortel voor het metselwerk. Algemeen-directeur Roeland Reef is de derde generatie van de familie die het bedrijf leidt. Anton Reef richtte de Betoncentrale Twenthe in 1955 op en diens zonen Rudi en Anton jr. bouwden het bedrijf verder uit.

Van de vijf betoncentrales staan er drie in Twente: Enschede, Hengelo en Almelo. Het bedrijf maakt naast betonnen verdiepingsvloeren, ook straatklinkers (in Hardenberg), verkoopt zand en grind, produceert bij Remix droge mortel en verhuurt via dochter Nijwa betonpompen met behulp waarvan tot op een hoogte van zestig meter beton kan worden gestort.


Lees het hele artikel op Tubantia: https://www.tubantia.nl/hengelo/beste-maakbedrijf-komt-uit-hengelo-ook-drie-andere-regiobedrijven-in-top-100~ab9060f6/