Home / Actueel / BIT - HRM Kennislunch Duurzame Inzetbaarheid

HRM LUNCHBIJEENKOMST DUURZAME INZETBAARHEID

donderdag 5 oktober – Hengelo

Bent u verantwoordelijk voor het HRM beleid van uw bedrijf of werkgever? Dan is de deze bijeenkomst iets voor u!

Vanuit de Belangenvereniging Industrieterrein Twentekanaal (BIT) organiseren we op donderdag 5 oktober van 11.30 tot 13.30 uur een lunchbijeenkomst voor iedereen die verantwoordelijk is voor het HRM beleid binnen het bedrijf (voor bedrijven gevestigd op het Twentekanaal in Hengelo). Dit kunnen zowel HRM'ers en personeelsmanagers als bedrijfseigenaren zijn.

Deze bijeenkomst is een laagdrempelig vervolg op de eerdere bijeenkomsten die BIT organiseerde voor HRM professionals op het Twentekanaal.

Waarom?
Wat ons bindt als bedrijven is het gebied waar we gevestigd zijn. We lopen vaak tegen dezelfde HRM vraagstukken aan, maar weten elkaar nog niet altijd goed te vinden voor het oplossen van deze vraagstukken. Wij geloven erin dat wanneer u elkaar leert kennen, u elkaar kunt versterken.
In deze sessie staat ‘duurzame inzetbaarheid van werknemers’ centraal.

Onderwerp: Duurzame inzetbaarheid werknemers
Duurzame inzetbaarheid is erop gericht mensen tot hun pensioen gezond, gelukkig en bekwaam aan het werk te houden. De focus ligt hierbij voornamelijk op arbeidsomstandigheden, vitaliteit en een leven lang ontwikkelen (LLO).
Manieren om duurzame inzetbaarheid te vergroten:

Tijdens de lunchbijeenkomst geven het Twents Fonds voor Vakmanschap en Fysiotherapie Kompas een presentatie over de mogelijkheden om werknemers duurzaam inzetbaar te maken en te houden.

IKBINDR door Twents Fonds voor Vakmanschap
Via de publiekscampagne IKBINDR worden inwoners van Twente getriggerd en gemotiveerd om te investeren in zichzelf, door gebruik te maken van de scholingscheque en/of het loopbaangesprek. Het IKBINDR platform verbindt werkgevers, onderwijs en overheid in Twente onderling als het gaat om ‘Leven Lang Ontwikkelen’ duurzaam op de kaart van Twente te zetten.  

Samenwerken is hierbij essentieel. Daarom zijn al ruim 220 werkgevers in Twente IKBINDR ambassadeur. Hiermee dragen ze als werkgever bij aan een positieve leercultuur en scholing van mensen. De scholingskosten voor opleidingen, trainingen en/of cursussen van (toekomstige) werknemers worden namelijk voor 50% gefinancierd door Twents Fonds voor Vakmanschap en de andere 50% door de werkgever.  
Tijdens de lunchbijeenkomst worden de kansen van IKBINDR voor de werkgevers op het Twentekanaal toegelicht. Laat deze kans niet liggen!

Bedrijfsfysiotherapie Kompas
Hoe zorg je als werkgever dat je werknemers aan hun vitaliteit werken? Je wilt verzuim zoveel mogelijk voorkomen en vroegtijdige klachten signaleren en direct omzetten naar een gerichte actie. Je kunt dit ondervangen door bijvoorbeeld bedrijfsfysiotherapie aan te bieden.
Bedrijfsfysiotherapie kan bijdragen aan minder verzuim en meer productiviteit; maar zorgt ook voor goed werkgeverschap en laagdrempelige begeleiding voor werknemers mét en zonder fysieke klachten.
Eind 2022 heeft Fysiotherapie Kompas zich gevestigd in Gebouw N op het High Tech Systems Park aan de Haaksbergerstraat 67 in Hengelo.

Informatie bijeenkomst
Datum en tijd: donderdag 5 oktober, van 11.30 uur tot (maximaal) 13.30 uur
Locatie: "zaal Van Gogh" in het Shared Facility Center van HTSP,  Haaksbergerstraat 65, Hengelo (onder voorbehoud, zaal kan nog wijzigen)

Tijdens de bijeenkomst is er een luxe broodjeslunch beschikbaar.

Aanmelden
Graag vernemen wij via parkmanager@twentekanaal.com graag uiterlijk 2 oktober of u aanwezig bent op donderdag 5 oktober.
Kent u collega's op het bedrijvenpark die ook bij deze sessie aanwezig zouden moeten zijn? Stuur de uitnodiging gerust aan hen door.

Wij zien u graag op 5 oktober.