Home / Actueel / Campus Café: Smart Robotics & the Human Factor

CAMPUS CAFÉ: SMART ROBOTICS & THE HUMAN FACTOR OP 29 FEBRUARI

Hoe engineers, operators en robots met elkaar samenwerken, is steeds belangrijker in de maakindustrie. Duik in de wereld van slimme robotica in de maakindustrie tijdens een nieuwe Campus Café op 29 februari!

Waar robots eerder vooral gevaarlijk, monotoon en fysiek zwaar werk uitvoerden, werken ze nu steeds meer samen met de mens.

Tijdens deze editie geven we inzicht in het toekomstperspectief van smart robotics & the human factor. Hoe versterken we de samenwerking tussen mens en machine? Wat is de impact van robotisering op de duurzaamheid en stabiliteit van een bedrijf? En hoe leiden we de engineers van morgen op?

Met praktijkvoorbeelden van onder andere Riwald Recycling (Almelo), Riwo (Oldenzaal) en Van Raam (Varsseveld) laten we de technologische innovatiekracht van Twente zien!

Datum: donderdag 29 februari
Tijd: 15:00 - 17:30 uur
Locatie: Connect-U, Enschede
Voertaal: Nederlands


PROGRAMMA

15:00 -  Inloop 

15:15 -  Welkom: Smart Robotics & the Human Factor - inzichten en initiatieven voor de toekomst | Met onder andere Riwo, Riwald Recycling 

15:50 -  Breakout ronde 1 | Sessie 1: Hoe slimme robotica bijdraagt aan een circulaire economie, door Riwald Recycling, RIWO & Saxion - Sessie 2: Innovatiecase automatisering & data, door Van Raam en Fraunhofer Innovation Platform for Advanced Manufacturing

16:30 -  Breakout ronde 2 | Sessie 3: Innovatiecase (VIRO) - Sessie 4: Opleiden van de engineer van morgen (nadere info volgt!)

 vanaf ca. 17:00 -  Robotics Experience & netwerkborrel

Bekijk het programmaCampus Café is een initiatief van de topwerklocaties (Kennispark Twente, High Tech Systems Park, Connect-U, Technology Base en XL Businesspark), regio Twente en Novel-T.


Deze editie is in samenwerking met Saxion Centrum voor Ondernemerschap & TValley.