Home / Actueel / Challenge-based learning

Challenge-based learning

Voor welke uitdagingen staat uw organisatie?


Op zoek naar nieuwe inzichten voor vraagstukken binnen uw organisatie? Zin om samen te werken met enthousiaste,  talentvolle studenten? Dan is CBL@UT iets voor jullie! CBL staat voor challenge-based learning; een multidisciplinair en internationaal initiatief van de Universiteit Twente waarin studenten, docenten en ondernemers samenwerken aan challenges.

Waarom meedoen?

Door mee te draaien in het challenge-based onderwijs, krijgt u toegang tot nieuwe ideeën en inzichten van studenten die beschikken over de recentste, academische kennis. U werkt met een internationaal en interdisciplinair netwerk van studenten, wetenschappers en organisaties aan de vraagstukken van morgen. De kritische en interdisciplinaire blik die challenge-based learning op problemen biedt, is de eerste stap richting een oplossing.

Wat is een challenge?

Dit is een groot en maatschappelijk, relevant vraagstuk waar meerdere perspectieven en disciplines samenkomen om zo dichter bij een oplossingsrichting te komen. Het zijn vraagstukken die niet tot één goed antwoord leiden, die niet te vangen zijn in één enkele uitkomst, maar vaak een afweging zijn van verschillende denkrichtingen en oplossingen. Meer weten? Kijk hier de animatie over challenge-based learning.

Wat is CBL@UT?

Bij CBL werken studenten samen met u aan maatschappelijk relevante, multidisciplinaire vraagstukken. Universitaire studenten verwerven nieuwe vaardigheden en passen hun theoretische kennis toe in de praktijk. Ze leren grote vraagstukken te ontleden, maken zelf de keuze hoe ze de challenge willen aanpakken en welk stukje ze willen behandelen. Ze zijn kritisch. Is er wel een probleem? En waarom? Voor wie is het een probleem? En waarom is er nog geen oplossing? En wat kunnen en willen wij bijdragen aan de oplossingsrichting? Op deze manier voegen ze waarde toe voor het bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en de overheid.

Wat is mijn rol?

In challenge-based learning staat u idealiter op gelijke voet met de studenten. Jullie gaan samen op zoek naar de essentie van het probleem. U kunt de studenten van voldoende informatie voorzien, door het eigen netwerk beschikbaar te stellen en eventuele vragen van studenten over de praktische context van het vraagstuk te beantwoorden. Belangrijk is dat u de studenten de ruimte geeft. Dat resulteert voor u dan weer in meer verrassende ideeën.

 

Praktische informatie

Start

In overleg kan gestart worden op verschillende momenten

Duur

4 tot 10 weken (afhankelijk van de omvang en complexiteit)

Studenten

3 – 6 (internationale) studenten van verschillende studierichtingen

Voertaal

Engels

Tijdsinvestering

» 1 uur per week

 

Voor meer informatie, neem contact op met:

Marike Boertien – m.boertien@utwente.nl – 06 248 983 40

Tim Jongman – t.jongman@utwente.nl – 06 387 691 49

En/of check deze website.