Home / Actueel / Geslaagd bestuurlijk overleg tussen gemeentecollege en BIT

Geslaagd bestuurlijk overleg tussen gemeentecollege en BIT

De gemeente en BIT, de ondernemersvereniging voor bedrijven aan het Twentekanaal, houden regelmatig overleg over onderwerpen die belangrijk zijn voor de ondernemers aan het Twentekanaal.

Het overleg vindt meestal plaats bij een bedrijf aan het Twentekanaal. Deze keer was het bij Morssinkhof, een familiebedrijf dat al 122 jaar bestaat. Zowel het college als BIT waren onder de indruk van de geschiedenis en activiteiten van het bedrijf.


Morssinkhof Groep

Tijdens het overleg gaf algemeen directeur Joost Morssinkhof, een korte introductie van het bedrijf. Joost Morssinkhof is onderdeel van de 4e generatie van dit familiebedrijf. Aan de hand van foto’s liet Joost zien hoe het bedrijf gegroeid is en welke producten ze tegenwoordig aanbieden. Morssinkhof begon ooit met de productie van bestratingsmaterialen voor grond-, weg- en waterbouw.

Door verschilde overnames de afgelopen decennia is Morssinkhof uitgegroeid tot Morssinkhof Groep. Met meer dan 320 medewerkers verspreid over verschillende locaties in Nederland zorgt Morssinkhof Groep voor een stevige basis in de leefomgeving. Ze leveren duurzame oplossingen in de vorm van betonnen bestrating, straatbakstenen, gevelstenen, sierbestrating en producten voor de inrichting van de tuin. Onder Morssinkhof Groep vallen vijf productielocaties; in Enter, Hardenberg, Malden en twee in Hengelo en de handelsbedrijven Brinkman baksteencentrum in Luttenberg, Tuinvisie in Enter, Utrecht en Son en Decor Son. Iets om trots op te zijn, aldus Joost.


Bestuurlijk overleg

Het belangrijkste agendapunt tijdens het overleg was de verdere verduurzaming van het Twentekanaal. Het afgelopen jaar hebben BIT en gemeente diverse successen geboekt, doordat er structureel wordt samengewerkt. Denk hierbij aan het binnenhalen van subsidies, maar ook aan het vormen van actieve vakgroepen op het gebied van mobiliteit, energie en groen.

Alle activiteiten in 2022 hebben gezorgd voor een stevig fundament voor de verdere verduurzaming van het Twentekanaal en de partijen willen hier de komende jaren mee doorgaan. Er werd besproken hoe dit plan vorm kan krijgen en hoe de samenwerking tussen de partijen kan worden versterkt.