Home / Actueel / Informatie situatie Oekraïne

Informatie situatie Oekraïne

De Europese Unie heeft als gevolg van de oorlog in Oekraïne verschillende sancties ingesteld tegen Rusland. Deze hebben gevolgen voor ondernemers die zakendoen met dit land.

Hieronder ziet u een actueel overzicht van de plekken van u meer informatie vindt:

Op de website van de RVO is meer informatie te vinden over het sanctiepakket. De informatie op deze site wordt (vrijwel) dagelijks geactualiseerd. Ook kunnen ondernemers contact opnemen met het ondernemersloket van RVO op nummer 088 042 42 42

Op de website van Evofenedex staat informatie over de gevolgen van de Russische inval in Oekraïne en de EU-sancties voor handel, export en logistiek.

Op deze webpagina van de Kamer van Koophandel lees je meer over de sancties tegen Rusland en krijg je informatie over zakendoen met Rusland.

VNO-NCW en MKB-Nederland hebben zelf een meldpunt ingesteld waar ondernemers en branches met hun vragen, problemen en andere zaken terecht kunnen: oekraine@vnoncw-mkb.nl

Afgelopen woensdag 9 maart organiseerde DTC een webinar om bedrijven te informeren over de (mogelijke) digitale impact van de oorlog. Webinar is terug te kijken via Spanningen Rusland-Oekraïne: digitale impact | Digital Trust Center (Min. van EZK)

Voor specifieke regionale vragen helpen Kim Manussos (kim.manussos@oostnl.nl) of Ilona Anderson (ilona.anderson@oostnl.nl) van Oost NL bij doorgeleiding van de vragen naar de juiste persoon of organisatie.