Home / Actueel / Inmeten kabeltracé Hengelo Boldershoek met drones

Inmeten kabeltracé Hengelo Boldershoek met drones


TenneT is als landelijke netbeheerder van het hoogspanningsnet verantwoordelijk voor de leveringszekerheid van elektriciteit. Om die nu en in de toekomst te kunnen garanderen, werkt TenneT aan diverse aanpassingen en uitbreidingen van het hoogspanningsnet.

Om onder andere de leveringszekerheid voor Nouryon en AVI Twence te garanderen, sluit TenneT deze bedrijven in de toekomst direct aan op het 110 kV deel van hoogspanningsstation Hengelo-Oele. Daarvoor legt TenneT een nieuwe ondergrondse hoogspanningsverbinding van 110 kV aan. Deze kabel komt grotendeels ondergronds. Op onderstaande afbeelding ziet u het voorkeurstracé zoals dat met de omgeving tot stand is gekomen.

Exacte bepaling van de ligging van de kabel | inzet drone in week van 15 augustus

Om goed te kunnen bepalen waar de kabel onder de grond komt te liggen zijn onderzoeken nodig. Eén van die onderzoeken, voert Eyefly uit. Zij brengen de omgeving in kaart en dat doen ze met hulp van een drone. Zo kunnen ze heel precies de geografische gegevens van het gebied en de algehele staat hiervan vastleggen. De drone zal zoveel mogelijk bij uw pand wegblijven. Toch kan het zijn dat de drone in de buurt van uw woning of bedrijfspand vliegt. Wij rekenen hierbij op uw begrip.

De opnames met de drone worden uitgevoerd volgens de wet- en regelgeving voor drones. In de week van 15 augustus vinden de onderzoeken plaats. Als het weer te slecht is, wordt dit onderzoek een week later uitgevoerd. De gegevens worden niet met derden gedeeld in het kader van privacy.

Na de zomer meer veldonderzoeken
Naast de onderzoeken met de drone, verwacht TenneT na de zomer meer onderzoeken uit te voeren. Een groot aantal werkzaamheden voor de onderzoeken vindt ondergronds plaats. Ook bovengronds voeren ze handmatige en mechanische boringen en graafwerkzaamheden uit. Hierover informeren we u tijdig.

Hoe verder na de onderzoeken
Na de onderzoeken wordt bepaald waar de kabel precies komt te liggen. Op basis daarvan kan TenneT de bestemmingsplanprocedure starten. Dit zal begin 2023 zijn.

Hoe herkent u de medewerkers?
De medewerkers van Eyefly B.V. kunnen zich legitimeren met een visitekaartje van hun bedrijf of een kopie van deze brief. Daarnaast zijn de medewerkers herkenbaar door middel van bedrijfskleding en een bedrijfswagen met daarop het logo van Eyefly.

Meer informatie?
Op www.tennet.eu/boldershoek vindt u meer informatie over dit project. Ook vindt u daar de interactieve kaart, de zogenaamde projectatlas.

Wilt u meer weten over de onderzoeken of heeft u vragen over deze melding? Neem dan gerust contact op met Eyefly B.V via telefoonnummer (0)50 311 95 59. U mag ook een mail sturen naar info@eyefly.nl.