Home / Actueel / Innovatie met IT

Heb jij een digitaliseringsvraagstuk? Of wil je voor een nieuwe service kijken wat IT hierin voor jou kan betekenen? Dan is dit onderwijsproject wellicht interessant voor jou.

Eind april start NovelT met de module IT Project Management. Als onderdeel van deze module gaan studenten in groepen aan de slag om een IT-projectplan te maken voor verschillende bedrijven in de regio. Studenten leren zo in de praktijk. Voor jou biedt dit een mooie kans om inzicht te krijgen in verschillende mogelijkheden op het gebied van IT. De module is onderdeel van de bacheloropleiding Business Information Technology en de studenten zitten aan het einde van hun tweede jaar.

Wat vragen ze?
Het formuleren van een goede casus. Hierbij kan NovelT helpen. In dit document vind je op de 2e pagina het format waarin een casus kan worden aangeleverd. Verder verwachten ze dat je op een aantal momenten input levert aan de studenten. Hiervoor zijn twee bijeenkomsten van elk een 30 - 45 minuten nodig, met de volgende doelen:

Wat levert het op?
In teams van 4 – 6 studenten werken ze aan een IT-projectplan. Ze werken aan een programma van eisen voor het systeem, een lijst met belangrijke belanghebbenden, een tijdlijn, een budgetraming, een reflectie over juridische kwesties die van invloed zijn op het project, methodologische aanbevelingen en reflecties over leiderschapsstijl en teamprestaties. De voertaal is Engels.

Voor jouw bedrijf kan dit een mooie gelegenheid zijn om de relatie met de Universiteit Twente te versterken en om contact te krijgen met studenten die toekomstige stagiaires of medewerkers van jouw bedrijf kunnen worden. Bovendien hopen we dat de studenten een projectplan kunnen opleveren dat nuttig is voor het bedrijf en dat na afloop van de module verder kan worden ontwikkeld. Per vraagstuk zullen waarschijnlijk twee groepen studenten worden verbonden.

Jouw deelname wordt zeer op prijs gesteld. Wil je als bedrijf meer weten of participeren in dit onderwijsproject dan kun je contact opnemen met Tim Jongman van NovelT (tel: 06 38 76 91 49, e-mail: t.jongman@novelt.com). Er zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar.