Home / Actueel / Kennisbijeenkomst met 'waterstofprofessor' Ad van Wijk

BIT kennisbijeenkomst met 'waterstofprofessor' Ad van Wijk


Op dinsdag 22 november aanstaande organsieert BIT voor haar leden een unieke kennisbijeenkomst over energie en de energietransitie.

Juist omdat het belang op dit moment zo groot is hebben wij in de persoon van Ad van Wijk een topspreker aangetrokken die u zeker gaat inspireren. Naast inspiratie, zal deze bijeenkomst in het teken staan van de praktijk. Tijdens de bijeenkomst krijgt u slimme tips en een gadget om de kosten voor energie te verminderen.

Waarom deze bijeenkomst?

Wij organiseren deze kennisbijeenkomst voor BIT-leden, omdat er veel speelt rondom het thema energie. In de eerste plaats maken veel ondernemers zich zorgen over hun energierekening. Daarnaast brengt de energietransitie op het Twentekanaal diverse uitdagingen en kansen met zich mee. Welke dat zijn, hoort u op 22 november. 


Wie is Ad van Wijk?

Ad van Wijk is officieel hoogleraar 'Future Energy Systems’ aan de TU Delft, maar iedereen noemt hem 'waterstofprofessor'. Ook is hij gastdocent aan het KWR Water research institute en staat bekend als de oprichter en directeur van Econcern.

Het duurzame voormalig energiebedrijf Econcern is tot de dag van vandaag misschien wel het meest ambitieuze duurzame energiebedrijf dat Nederland ooit gekend heeft. Econcern groeide tot 2008 uit tot een onorthodox bedrijf met 1400 werknemers in 21 landen in 2008, een goudmijn aan kennis en een keur aan in het oog springende energieprojecten.

Waterstofprofessor Van Wijk groeide op als boerenzoon en had het geluk om naar de middelbare school te mogen in plaats van de landbouwschool. Met het in groene energie gespecialiseerde Econcern zette hij duurzaamheid in Nederland op de kaart. Als oprichter en directeur van Econcern werd hij vlak voor het faillissement in 2009 uitgeroepen tot ‘topman van het jaar’.

Van Wijk blijft ambitieus, maar nu als als pleitbezorger voor de transitie naar een groene waterstofeconomie.

Wat komt nog meer aan bod?

Combinatie met ALV

De bijeenkomst wordt gecombineerd met een korte ledenvergadering, waarin wij u vooral willen bijpraten en onze plannen voor 2023 willen presenteren. De stukken ontvangt u uiterlijk een week voor de vergadering. Vragen kunnen schriftelijk vooraf of mondeling tijdens de vergadering gesteld worden. 

Grootschalige projecten
De gemeente Hengelo zet (ook) in op grootschalige duurzame opwek van elektriciteit. Een aantal projecten bevinden zich op of nabij het bedrijvenpark Twentekanaal. Denk hierbij aan het nog te ontwikkelen zonnepark nabij Twence.
Ineke Nijhuis van de gemeente Hengelo vertelt u tijdens deze bijeenkomst meer over deze projecten, de status en de kansen voor de ondernemers op het Twentekanaal.

Meer informatie en aanmelden:

https://www.twentekanaal.com/agenda/kennisbijeenkomst-energietransitie-i.c.m.-alv-22-november/