Home / Actueel / Nieuwe fietsstimuleringsactie Overijssel van start

Nieuwe fietsstimuleringsactie Overijssel van start


Overijssel Onderweg wil mensen die op bedrijventerreinen werken aanmoedigen om vaker te gaan fietsen naar het werk. Zo werken we aan gezonde medewerkers, minder files en een beter milieu. Hiervoor is de actie ‘Lekker Onderweg’ bedacht. Werkgevers en werknemers kunnen gratis deelnemen.

Zoals iedereen weet  is fietsen gezond, duurzaam, goedkoop en vaak ook nog snel. En uit vorige succesvolle fietsacties bleek steeds dat deelnemers vooral meedoen vanwege gezondheid en vitaliteit (bron: Vitaliteitsonderzoek van Provincie Overijssel);

Daar speelt Overijssel Onderweg met de fietsactie ‘Lekker onderweg” helemaal op in. Daarbij gebruiken ze de succesvolle Vitaliteitsapp van SamenGezond met al ruim 60.000 actieve gebruikers.

Fietsactie “Lekker onderweg”

Binnen deze app is er een eigen omgeving, waarbij de deelnemers extra fietschallenges aangeboden krijgen. Door deel te nemen laten deelnemers minstens één keer per week de auto staan en gaan fietsend naar het werk. Om de week kunnen deelnemers meedoen aan nieuwe uitdagingen. Met deze uitdagingen gaan deelnemers samen meer bewegen (afgelopen maand zijn er met de app ruim 280.0000 wandelingen geregistreerd), maar vooral meer fietsen!

Medewerkers registreren met de app hun beweegminuten en verdienen zo punten. Met de punten maken ze kans op mooie prijzen. Daarnaast kunnen ze ook nog een gezonde beloning voor hun werkgevers verdienen, zoals een pingpongtafel, fruit op het werk of een ergonomische zitbal. Deelname aan de acties is gratis!

Je hoeft als werkgever geen administratie bij te houden, persoonsgegevens te delen of contracten te tekenen. We vragen alleen of je de fietsactie intern wilt communiceren. Je ontvang van ons kant en klare communicatiematerialen.

Voor meer informatie: https://overijsselonderweg.nl/nieuws/lekker-onderweg/

Doe je ook mee?

Speelt vitaliteit ook bij mijn medewerkers?

Wil je eerst onderzoeken hoe vitaliteit in relatie tot mobiliteit bij je organisatie leeft? Dan kun je ook de “Gezond Reizen Naar Je Werk Scan” inzetten.
Deze gratis scan bestaat uit een beknopte digitale vragenlijst die je medewerkers anoniem invullen. Je krijgt daarmee inzicht hoe je medewerkers naar het werk reizen en wat zij van vitaliteit en gezondheid vinden. Je krijgt op basis van de antwoorden een factsheet met de resultaten van je organisatie.  

Zie voor meer info: https://overijsselonderweg.nl/nieuws/gezond-reizen-naar-je-werk-scan/

Laat aan de mobiliteitsmakelaar van Overijssel Onderweg even weten of je wilt meedoen aan de fietsactie Lekker Onderweg en/of Gezond Reizen Naar Je Werk Scan

De mobiliteitsmakelaar voor Regio Twente is René Teeuwen 
E: r.teeuwen@overijssel.nl
T: 06 - 5209 5017