Home / Actueel / Nieuwsflits gemeente Hengelo

Nieuwsflits gemeente Hengelo


Energiekrediet voor Hengelose bedrijven

Alternatieve tekst

De gemeente Hengelo biedt een kredietmogelijkheid aan voor Hengelose bedrijven die door gestegen energielasten in de problemen komen. Deze kredietmogelijkheid geldt tijdelijk totdat de landelijke regeling ‘Tegemoetkoming Energie Kosten’ (TEK) van kracht wordt (naar verwachting medio 2023). De gemeente Hengelo wil levensvatbare bedrijven ondersteunen door een tijdelijk vangnet te bieden.

De regeling geldt voor ondernemers die met hun bedrijf in Hengelo zijn gevestigd. Belangrijkste voorwaarde voor verstrekking van het krediet is dat het om een levensvatbaar bedrijf gaat, dat enkel door de hoge energielasten in de problemen dreigt te komen. Het maximale krediet per onderneming bedraagt 10.000 euro en het krediet wordt verstrekt tegen een rentepercentage van 2%. Om voor het krediet in aanmerking te komen moeten de energielasten per oktober 2022 met minimaal 50% zijn gestegen ten opzichte van juli 2022.

Het 'Hengelose Energiekrediet' (HEK) kan worden aangevraagd voor de periode oktober tot en met december 2022. De HEK-regeling wordt uitgevoerd door de Regionale Organisatie Zelfstandigen (ROZ). Ondernemers die gebruik willen maken van de regeling kunnen via onderstaande button met hen contact opnemen. 

Contact ROZ

Week van de Circulaire Economie

Alternatieve tekst

De Week van de Circulaire Economie is dé jaarlijkse campagneweek voor de circulaire economie. In 2023 wordt deze campagne voor de achtste keer gehouden, van maandag 6 tot en met zaterdag 11 februari. Het doel van deze campagne is om te laten zien hoe circulair ondernemen in de praktijk werkt. Bedrijven kunnen concreet laten zien op welke manieren ze bijdragen aan 'groen ondernemen', bezoekers kunnen hier vervolgens van leren. De activiteiten worden gepromoot via zogenaamde regionale digitale hubs. Dit zijn innovatieve broedplaatsen waar alle kennis en kunde in huis is om circulair ondernemerschap van de grond te tillen. Wilt uzelf, uw bedrijf of organisatie een activiteit organiseren in de Week van de Circulaire Economie? Meld u dan aan via onderstaande button.

Meer informatie

Aanmelden

Gemeente Hengelo feliciteert Webton met FONK-prijs

Alternatieve tekst

Het Hengelose Webton (gevestigd in de voormalige Bethlehemkerk aan de Oelerweg) is in de prijzen gevallen. Het online marketingbureau is opgenomen in de FONK150 Best Agencies 2022. Jaarlijks wordt deze prijs uitgereikt. Voor deze award onderzoekt vakblad FONK in samenwerking met een extern bureau jaarlijks hoe diverse bedrijven worden beoordeeld door klanten. Met het eindcijfer 9,98 neemt Webton de eerste positie in bij digital agencies van middelgrote bedrijven.

"Dit is waar we het allemaal voor doen”, zegt eigenaar Ton Heerze. "Het is voor ons de ultieme bevestiging dat we nog steeds goed bezig zijn met elkaar, want deze award is volledig gebaseerd op klantenbeoordelingen. Dat we zó hoog zouden scoren, had ik niet verwacht. Dit eindcijfer is bij FONK nog niet eerder voorgekomen.” 

Namens de gemeente Hengelo feliciteren wij Webton met deze mooie prijs! 

Foto: accountmanager Joost Bekkink overhandigt een attentie aan Webton-eigenaar Ton Heerze.

Meer informatie

Kaveluitgifte ook in 2022 zeer succesvol

Het afgelopen jaar is er ruim negen hectare aan bedrijfskavels uitgegeven op onze mooie bedrijventerreinen in Hengelo. Met name op de bedrijventerreinen Oosterveld en Westermaat De Veldkamp zijn er veel kavels verkocht. Dit leidt tot veel bouwactiviteit op deze terreinen. 

Op dit moment zijn er nog een aantal bouwprojecten gaande. Op Oosterveld zijn de bedrijven TMI Group en Alfa Europa aan het uitbreiden  en is Luma bezig met nieuwbouw. Op Westermaat De Veldkamp zijn de bedrijven Bellezi en Van der Poel IJs al in een vergevorderd stadium met hun nieuwbouw en zijn Jonkman Coating en InvestX begonnen met de bouw van hun bedrijfspand. 

We zijn erg trots op al deze mooie ontwikkelingen. Hiermee lopen onze bedrijventerreinen zo langzamerhand vol, al zijn er nog wel enkele kavels beschikbaar. Dit geldt met name voor de terreinen met een wat specifieker profiel zoals Gezondheidspark en Westermaat Campus. 

Mocht u geïnteresseerd zijn in een bedrijfskavel, neem dan contact op met accountmanagers Joost Bekkink & Hans Jansink (contactgegevens vindt u onderaan deze nieuwsbrief).

Een horecabedrijf op de perfecte locatie beginnen?

Alternatieve tekst

De perfecte locatie, een gloednieuw pand en plein en ook nog eens een prachtig buitenterras. Deze nieuwe kiosk in Hengelo heeft het allemaal. Én is op zoek naar een exploitant! De gemeente Hengelo is via Horecaadviesbureau.nl op zoek naar een ondernemer die een horecabedrijf wil beginnen op het vernieuwde marktplein. De kiosk staat op een perfecte plek om winkelend publiek en toeristen op te vangen. Ook bewoners van de binnenstad zullen uw (toekomstige) zaak goed kunnen vinden.

 Heeft u zin om hier aan de slag te gaan? Laat het Marinus van Dorst van Horecaadviesbureau.nl weten via onderstaande button. Vertel hem ook meteen wat voor soort zaak u er zou willen beginnen. Dit kan tot en met 1 maart 2023. Eerst meer weten over het pand en de mogelijkheden? Marinus vertelt het u graag en heeft een uitgebreid informatiepakket voor u.

Aanmelden

 Vragen?

Rechtstreeks contact met een vaste persoon bij de gemeente? De accountmanagers zullen uw vragen beantwoorden, u adviseren en begeleiden daar waar nodig is. Wilt u persoonlijk contact met één van de accountmanagers, bel of mail dan met:

Image

Hans Jansink

Accountmanager bedrijventerreinen

T: 06 51 69 16 38

E: h.jansink@hengelo.nl

Image

Joost Bekkink

Accountmanager bedrijventerreinen

T: 06 13 83 74 11

E: j.bekkink@hengelo.nl

Image

Carla Haafkes

Accountmanager

binnenstad

T: 06 12 65 74 60

E: c.haafkes@hengelo.nl

Image

Annemarijn de Boer

Accountmanager

binnenstad

T: 06 14 47 75 33

E: a.deboer@hengelo.nl