Home / Actueel / Ons energiecollectief: Collega-ondernemers helpen je graag!

Ons eigen energiecollectief: Collega-ondernemers helpen je graag!

De energiemarkt is enorm in beweging. Waar haal je als ondernemer de tijd vandaan om dit te volgen en het juiste moment voor nieuwe (vaste) contracten te zoeken? Of de tijd om je te verdiepen in de soms complexe materie van eigen duurzame opwek?

Anderen helpen… voor gezamenlijk belang
Al ruim 20 jaar zijn er groepjes ondernemers die het leuk vinden om de energiemarkt in de gaten te houden en samen te brainstormen over energiecontracten. Niet ‘zo af en toe’ of bijvoorbeeld als hun energiecontracten bijna aflopen, maar op basis van wekelijks contact en meerdere brainstormsessies per jaar. En die kennis houden ze niet voor zichzelf. Duizenden leden van de samenwerkend ondernemers­verenigingen hebben zich hier al bij aangesloten en zij profiteren van de voordelen, zónder er zelf tijd en moeite in te steken!

Je vraagt je wellicht af welke vergoeding deze groep ondernemers ontvangt voor de uren die zij hier in steken. Nou, helemaal niets! Dat wil zeggen: zij ontvangen geen directe vergoeding maar zij profiteren wel van méér deelnemers (volumevoordeel) en de kennis/visie van de anderen binnen de groep. Én ze hebben zelf invloed op de strategie.

Wie die collega-ondernemers zijn?
Dit zijn bijvoorbeeld enkele grote productiebedrijven met een energieverbruik wat varieert van één- tot vijftienmiljoen kWh per stuk. Maar ook kleinere ondernemers met bijvoorbeeld een bouw- en infrabedrijf, een installatiebedrijf of een recreatiepark. Bij de ene is energie meer een interessegebied, bij de ander vormt  energie een groot deel van de kosten. Vanuit verschillende samenwerkende ondernemersverenigingen vormen deze ondernemers een werkgroep.

Mooi! Maar levert míj dat op?
Lagere kosten én meer tijd voor je eigen passie! Dat is wat het oplevert.
Door je aan te sluiten bij dit ondernemerscollectief hoef je zelf nooit meer naar de einddatum van je energiecontracten te kijken en hoef je geen aanbiedingen van energieleveranciers meer aan te horen of vergelijken. Zal dat niet lekker rustgevend zijn?!

Door de grote volumes en de ervaren inkopers mag je vertrouwen op scherp onderhandelde contracten met goede voorwaarden. En door de betrokkenheid van de werkgroep mag je vertrouwen op een weloverwogen inkoopstrategie, in het belang van de ondernemers zelf.

Wat moet ik hier zelf voor doen?
Neem eerst eens vrijblijvend contact op met PM Energie. Dit adviesbureau is opgericht om de samenwerkende verenigingen te faciliteren bij de uitvoering van dit collectief. Stuur een mailtje of appje zodat je kan worden teruggebeld. Of bel zelf even voor een persoonlijke toelichting. Dan kan bekeken worden welke contracten het collectief op dit moment kan bieden, zodat je zelfs uit financieel oogpunt nog overtuigd kunt worden. Vervolgens ontvang je een deelnameformulier, welke je samen met de laatst ontvangen energienota kunt retourneren. De rest regelt het collectief.

Wil je zelf bepalen omdat je veel energie verbruikt?
Je verbruikt veel energie en energiekosten zijn een belangrijk onderdeel van je bedrijf. Je legt daarom de inkoopstrategie liever niet in handen van andere, voor jou onbekende ondernemers. Heel begrijpelijk. Hoe mooi zou het zijn als je wél kunt profiteren van de goede onderhandelingspositie en de kennis en ervaring van het collectief, maar tegelijk zélf grip hebt op de strategie?! Voor grote energieverbruikers of voor bedrijfsketens zijn er misschien wel mogelijkheden om beide situaties te combineren en optimaal te profiteren. Vraag naar de mogelijkheden en laat u helpen door de specialisten van het collectief!

We bevelen dit partnerschap nogmaals van harte bij u aan!Namens de samenwerkende ondernemersverenigingen kan PM Energie u onder andere helpen met een van de volgende onderwerpen: