Home / Actueel / RC Hengelo – Driene organiseert Hengelose Krokettendag

RC Hengelo – Driene organiseert Hengelose Krokettendag op donderdag 12 oktober


Sinds 2014 vindt in Nederland jaarlijks de Nationale Krokettendag plaats; die dag wordt georganiseerd rond de geboortedag van culinair journalist en krokettenliefhebber Johannes van Dam, auteur van het Krokettenboek.

De kroket en het broodje kroket zijn zonder twijfel Nederlands meest populaire snack. Nederlanders happen per jaar liefst 300 miljoen kroketten weg. De kroket kent een eigen historie, de eerste kroketfabriek komt uit Hengelo, er zijn oneindig veel soorten en het meest belangrijk: het gezamenlijk eten van een broodje kroket faciliteert gezelligheid. Een kroket of broodje kroket geeft je een warm gevoel van binnen !

Rotary Club Hengelo - Driene gaat het nuttige met het aangename verenigen. We ondersteunen de populariteit van de kroket, geven een stimulans aan de nationale krokettendag, maken het mogelijk om collega’s/ vrienden/ werknemers op positieve wijze te verrassen en steunen een goed doel. De acties in 2021 en 2022 waren een succes met 2500 en 300 verkochte producten.

Het goede doel voor 2023 is Cliniclowns Nederland. Naast de opbrengst van de krokettendag kunnen Hengeloers die van de voedselbank afhankelijk zijn met een voucher bij de standplaats in de stad gratis een broodje kroket komen ophalen.

Wat organiseert Rotary Club Hengelo Driene op donderdag 12 oktober 2023?
We bemannen drie kroketten-kramen; 1 in het centrum en 2 mobiele snack karren op bedrijventerreinen:

• Hengelo Centrum, parkeerplaats bij Three Musketeers, Pastoriestraat 30,

• BIT (Twentekanaal), parkeerplaats bij Suzuki dealer Bart Wiegerinck, Diamantstaat 38,

• Campus-Westermaat, parkeerplaats bij Campus Business Center, Jan Tinbergenstraat 202.

Vanuit die kramen verzorgen we uw bestellingen. Als u op tijd bestelt brengen we de frituur op goede temperatuur en hebben voldoende kroketten, broodjes en mosterd bij ons. Dat gaat helemaal goedkomen!

Hoe kunt u meedoen aan deze positieve Hengelose win-win actie?

Dat is super eenvoudig; u gaat naar de website: www.hengelosekrokettendag.nl .
U geeft aan hoeveel kroketten of broodjes kroket u wenst, u kunt een tijdslot aangeven.
U heeft de keuze tussen een vleeskroket en/ of een vega-kroket. U kunt de bestelling komen halen maar RCHD leden kunnen uw bestelling ook aan de deur bezorgen. Ook het betalen is gekoppeld aan deze webpagina. Na betaling ontvangt u automatisch een nota. Wij gaan ons best doen een jaarlijkse positieve actie te realiseren. Met uw hulp gaat dat lukken!

Vriendelijke groet, commissie fundraising RCHD