Home / Actueel / Slaapzakken gezocht voor de Stichting Sheltersuit

Heeft u nog een slaapzak over? Doneer deze dan aan Stichting Sheltersuit!

Via een eerdere donatie is BIT-lid Powerspex in contact gekomen met Sheltersuit, een stichting die producten maken waarmee warmte en waardigheid geboden kan worden aan mensen die genoodzaakt zijn om op straat te slapen (of waarvan bijvoorbeeld hun huis is vernietigd door oorlog, aardbevingen of overstromingen).

 Een Sheltersuit is een warme wind- en waterdichte jas met afritsbare slaapzak. Het pak is gevoerd met gedoneerde slaapzakken en is daarom geschikt voor koude klimaten.

Klik hier voor de informatiefolder ->

Daarnaast maken ze ook Shelterbags: een wind- en waterdichte éénpersoonstent met een geïntegreerde slaapmat dit geschikt is voor een warmer klimaat.


Wat zoeken ze?
Los van  het feit dat Stichting Sheltersuit ze altijd op zoek zijn naar financiële ondersteuning, zijn ze voor het maken van hun producten op zoek naar de standaard katoenen en polyester slaapzakken (geen dons, dat vliegt tijdens het snij-proces namelijk alle kanten uit en dat is niet alleen de warme voering verloren maar zit ook de hele productielocatie van Sheltersuit onder het dons). Een defecte rits is geen enkel probleem (wordt er toch af gesneden in het proces).

Hoe werkt dat?
Vraag aan jullie is of jullie, straks na de vakanties en/of aan het einde van het festivalseizoen, eventueel afstand kunnen en willen doen van je slaapzak (en wellicht liggen er thuis ook nog een paar oude op zolder die toch niet meer gebruikt worden) om deze vervolgens te doneren aan de stichting Sheltersuit.

Inzamelen
Laat het ons weten wanneer uw bedrijf meedoet en slaapzakken klaar heeft liggen. Wij geven dit door aan Powerspex en zij halen vervolgens in samenspraak met Sheltersuit de slaapzakken op een afgesproken datum op. U kunt mailen naar parkmanager@twentekanaal.com.

Alvast hartelijk bedankt namens Powerspex en Stichting Sheltersuit!