Home / Leden / Ledenpas / Het Vertrouwensportaal

Bent u al voorbereid?

Of het nu gaat om ongewenste omgangsvormen of integriteitskwesties, het is belangrijk dat u daar als werkgever altijd alert op bent. 

Alle werkgevers zijn volgens de Arbowet verplicht hun werknemers een veilige werkomgeving te bieden. De aanpak op ongewenste handelingen, zoals seksuele intimidatie of pesten, legt u vast in een wettelijk verplicht beleid psychosociale arbeidsbelasting (PSA). Een vertrouwenspersoon is een goede manier om invulling te geven aan de wettelijke eis van een PSA-beleid.

De verwachting is zelfs dat een (hiervoor opgeleide) vertrouwenspersoon in de loop van 2022 wettelijk verplicht gaat worden, de rol van een vertrouwenspersoon zal dan worden geborgd in de Arbowet.

Waarmee mogen wij u helpen ?

Het Vertrouwensportaal is een landelijke samenwerking tussen onafhankelijke externe vertrouwenspersonen, wij richten ons op het ondersteunen van uw organisatie, instelling of vereniging om zo samen een veilige en integere werkomgeving beter te waarborgen.

Door de begeleiding en het gedegen advies van onze vertrouwenspersonen lukt het vaak om zaken intern op te lossen in plaats van extern de klok te luiden.

Al onze vertrouwenspersonen zijn goed opgeleid op zowel het gebied van ongewenste omgangsvormen als integriteit, aangesloten bij de brancheorganisatie LVVV en persoonlijk gecertificeerd bij CRP. Ook zorgen zij zelf voor de hieraan verbonden verplichte jaarlijkse bijscholingen, geen extra kosten voor u dus!!

Discriminatie, (seksuele) intimidatie, racisme, neerbuigende opmerkingen, pesten, agressie en geweld......

Samen kunnen we hier iets aan doen !

Op vertoon van uw BIT ledenpas ontvangt u 15% korting op ons basisabonnement,  u bent dan al, voor nog geen € 1,- per dag, goed voorbereid op de toekomst en voldoet aan de Arbowet- en regelgeving.

Nodig ons eens uit voor een geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek  

Telefoon 053- 230 41 49

Email      Info@hetvertrouwensportaal.nl 

Website   www.hetvertrouwensportaal.nl