Home / Leden / Overzicht / HKS Metals bv Hengelo

HKS Metals bv Hengelo

HKS Scrap Metals BV, in de markt bekend onder de handelsnaam HKS Metals, is de toonaangevende onderneming op het terrein van industriële recycling van ferro en non-ferro metalen. Het bedrijf heeft zijn hoofdzetel in ’s-Gravendeel en vestigingen in Amersfoort, Amsterdam, Eindhoven, Hengelo en Zwartsluis.

 

HKS Metals bestaat sinds 1993 en is gevormd uit een fusie tussen dochterbedrijven van het staalconcern Corus uit IJmuiden en de internationale recyclingbedrijven van het Nederlandse concern Steenkolen Handels Vereniging (SHV) uit Utrecht en TSR uit Duisburg.

 

HKS Metals beschouwt metaalrecycling als een industrieel proces waaruit hoogwaardige grondstoffen worden gewonnen. De hoofdactiviteiten van HKS Metals zijn: recuperatie van metalen en het optreden als intermediair tussen leverancier en afnemer. Aan de inkoopzijde heeft de onderneming contacten met aanbieders zoals industriële bedrijven, sloopondernemingen, nutsbedrijven, integrale afval behandelingsbedrijven, handelaren en nationale en regionale overheden. Aan de verkoopzijde beschikt HKS Metals over rechtstreekse contacten met afnemers zoals staalproducenten, gieterijen en non-ferro producenten, zowel binnen en buiten Europa. HKS Metals is daarom de juiste schakel tussen aanbieder en afnemer en zorgt er bovendien voor dat kwaliteit en prijs op elkaar zijn afgestemd.

Adres
Oude Boekeloseweg 38
7553 DS Hengelo
Telefoonnummer
(074) 291 82 67
Faxnummer
074-2431488