Home / Leden / Overzicht / Novito Industrieel Bouwen

Novito Industrieel Bouwen


Industrieel bouwen aan het wonen van de toekomst

Novito doet het anders. We bouwen op industriële wijze woningen en richten ons daarbij vooral op kleinere huishoudens. Vanuit onze fabriek maken we complete woningen met zelf ontwikkelde modules. Door de modules naar wens te combineren kunnen woningen zelf worden samengesteld en daarmee toch betaalbaar zijn.

Novito is een uniek revolutionair woningconcept. Dankzij het ingenieuze bouwsysteem is het mogelijk de woning op ieder gewenst moment aan te passen aan de behoeften van iedere individuele bewoner. Zowel bouwkundig, installatietechnisch, als op het gebied van domotica en vele soorten zorgvoorzieningen. De woning kan zich dus aanpassen aan eventuele beperkingen, waardoor de bewoner zo lang mogelijk in zijn eigen huis kan blijven wonen.

Novito streeft een hoog kwaliteitsniveau na en voldoet daarbij aan de hoge eisen van het WoonKeur 2015 keurmerk, inclusief het WoonKeur Pluspakket Zorg. Door een intensieve samenwerking en inbreng van alle gespecialiseerde partners kan Novito een goede prijs/kwaliteitsverhouding garanderen.

De Novito woning is in 1 dag te plaatsen. Vervolgens is deze binnen 2 weken volledig afgebouwd en voorzien van alle installaties. De woning is tevens demontabel en later op een andere locatie weer op te bouwen. De woningen zijn in allerlei verschijningsvormen en schakelingen te koppelen. Novito is dé oplossing voor gescheiden wonen en zorg. De woningen zijn volledig ontwikkeld volgens het principe ‘omkeerbaar bouwen’.

Van keukentafel tot werkelijkheid. Het idee van Novito is ooit aan de keukentafel ontstaan door vader en zoon Nijenhuis.

Jarenlange ervaring in het leiden van een grote bouwonderneming in combinatie met een innovatieve generatie die juist compleet nieuwe wegen bewandelt in een overwegend traditionele markt. Na een aantal jaren technische ontwikkelingen, proefmodellen en het verzamelen van partnerbedrijven die passen in de samenwerkingsvisie is Novito in 2017 operationeel gegaan.

Sindsdien is het gedachtengoed al verder verspreid en zijn we gegroeid op onze productielocatie. Inmiddels hebben we 2 productiehallen, één voor het maken van betonelementen, en één voor kantoor, voorbereiding van de betonelementen, prefab inbouw en expeditie. Daarnaast hebben we vanaf die tijd ons concept steeds verder ontwikkeld op basis van de ervaringen die we hebben opgedaan. Voortdurende ontwikkeling is dan ook één van onze belangrijkste speerpunten.

Adres
Binnenhavenstraat 50
7553 GJ Hengelo
Telefoonnummer
074 - 853 8675
Contactpersoon
de heer Niek Nijenhuis