Duurzame transitie in Stuttgart
15 - 17 april 2020

De omschakeling naar elektrische auto's kost zo'n 400.000 banen in Duitsland. En waar de hardste klappen zullen vallen is Stuttgart, de autostad bij uitstek. Hoe schakelt deze stad, die bekend staat om haar auto-industrie, om naar een nieuwe, duurzame economie? Wat vraagt dat van het bedrijfsleven, van de mobiliteit en de inzet van techniek?

Een belangrijke speler in deze duurzame transitie is het Verband Region Stuttgart. Binnen dit regioverband maakt men zich sterk voor slimme mobiliteit, nieuwe bedrijvigheid, energietransitie, een levendige binnenstad, goede planning en toegankelijkheid van natuur. Tijdens de SKBN Studiereis van woensdag 15 tot en met vrijdag 17 april 2020 gaan we ontdekken hoe dat in z'n werk gaat.

We verdiepen ons ook in de energietransitie die de stad voortvarend aanpakt in haar Energiewende, waarbij middelen worden ingezet om de hele maatschappij mee te krijgen. Ook kijken we naar de effectiviteit van een publiek-private strategiedialoog voor de ontwikkeling van nieuwe mobiliteit.

Dit alles uiteraard in een omgeving met veel werklocaties en toonaangevende ondernemingen. Stuttgart is immers een van Duitslands oudste industriƫle stad. Met een duidelijke toekomstambitie. De stad, die meerdere universiteiten huisvest, doet er dan ook alles aan om haar vele talenten binnen de stadsgrenzen te houden. Met succes!

Het programma en de kosten volgen spoedig

Wat

SKBN Studiereis Stuttgart

Datum

Woensdag 15 mei t/m vrijdag 17 april 2020

Inclusief

Heen- en terugreis vanaf Utrecht Centraal of Arnhem Centraal, 3 lunches, 2 hotelovernachtingen, een intensief programma met lokale sprekers en gidsen, vervoer ter plaatse, 1 slotdiner, evaluatie en reisverslag.

Meer info

Logistiek en organisatie: Tessa van der Heiden: 033 870 0100, t.vanderheiden@elba-rec.nl. Inhoud: Mieke Naus, m.naus@elba-rec.nl, 06 48 38 67 39

Sponsoren