Informatiemiddag vestiging NX Filtration
19 januari 2023, 15:00 - 16:30 uur

Uitnodiging informatiemiddag 19 januari vestiging NX Filtration

Zoals u misschien heeft vernomen, gaat het bedrijf NX Filtration zich vestigen aan de Haaksbergerstraat 95 (ten zuiden va de Twentsche Bierbrouwerij) en hier een duurzame membraan fabriek realiseren. Deze membranen worden ingezet voor de zuivering van water wereldwijd.

Voor het productieproces heeft NX Filtration veel water nodig. De behandeling van de vergunning voor de grondwateronttrekking, een cruciaal onderdeel voor bedrijfsvoering van NX Filtration, loopt momenteel. De provincie is het bevoegd gezag als het gaat om de vergunning voor de grondwateronttrekking. Eind november heeft er in de Tubantia een artikel gestaan over de gevolgen van de grondwaterstand van de beoogde grondwateronttrekking. Naar aanleiding hiervan zijn er door meerdere bedrijven vragen gesteld aan het BIT en de provincie.

Dit is voor NX Filtration aanleiding om een informatiebijeenkomst te organiseren. Graag nodigen wij u uit voor een informatiemiddag donderdag 19 januari om 15:00 uur in het Shared Facility Center op het HTSP terrein (adres: Haakbergerstraat 65). Er zal een presentatie worden gegeven over hun bedrijfsvoering en de beoogde grondwateronttrekking. Natuurlijk is er uitgebreid de gelegenheid om vragen te stellen aan vertegenwoordigers van NX Filtration en de onderzoeksbureaus.

Betrokkenen van de provincie Overijssel en de gemeente Hengelo zijn ook aanwezig om vragen te beantwoorden.

Graag zien we jullie op donderdag 19 januari om 15:00 uur in het Shared Facility Center! 

Met vriendelijke groet,

 Mariska de Vries

Projectleider

Gemeente Hengelo

Postbus 18

7550 AA Hengelo

M

074-2459373 | T 14 074

E

m.devries@hengelo.nl

W

www.hengelo.nl

Sponsoren