Bedrijf Uitgelicht: Bravo Beveiliging
Geplaatst op 13 november 2020

Bravo Beveiliging: partner in veiligheid en beveiliging

 

Bravo Beveiliging bestaat nu zo’n 2,5 jaar. We spraken met René Bouman, samen met Bert Jan Nusmeier de eigenaren van het bedrijf. “Onze core business is mobiele surveillance, alarmopvolging en objectbeveiliging. Daarnaast hebben we nog een recherchebureau. We zijn nadrukkelijk geen uitzendbureau, maar een echte partner met gemeenschappelijk belang.”

Eerst maar eens de focus op het recherchebureau. “Daarmee werken we bijvoorbeeld voor verzekeraars om fraude op te sporen. En ook voor bedrijven, want interne diefstal, fraude, oplichting en bedrijfsspionage komt steeds vaker voor. Of een zieke werknemer die helemaal niet ziek blijkt te zijn. Of problemen met een concurrentie- of relatiebeding. Het gaat van traditioneel onderzoek tot digitaal onderzoek en zelfs gps-tracking van mensen. Dat zijn allemaal zaken die wij mogen inzetten, omdat we zijn gecertificeerd door het Ministerie van Justitie en Veiligheid. We houden met het werk natuurlijk rekening met privacy in het algemeen en de AVG in het bijzonder. We maken daarom continu de afweging of het doel de middelen rechtvaardigt.”

Bouman geeft een voorbeeld om dat te illustreren: “Iemand die wil weten wat zijn vrouw in het weekend doet, kunnen wij niets mee. Maar een bedrijf dat elke week geld uit de kas mist, wel. Vaak werken we samen met een advocatenkantoor, want zij zijn uiteindelijk degene die de zaak juridisch oppakken. Zij schieten, wij verzamelen de munitie. We doen een soort politiewerk, doen net als zij voorbereidingen voor het OM. Vaak doen wij zaken waar de politie het geld of de middelen niet voor heeft. Het kan ook voorkomen dat het slachtoffer niet in de krant wil komen, of het niet via de rechtbank wil spelen. Dan willen ze het met gesloten deuren afhandelen.”

 

Totaalconcepten

“Maar van origine zijn we begonnen als beveiligingsbedrijf. Daar hebben Bert Jan en ik ook ervaring in. Bert Jan elf jaar en ik inmiddels 21 jaar, met een tussenpoos van vijf jaar toen ik bij de marechaussee werkte. Voor het aansluiten van beveiligingsapparatuur zoals camera’s en brandmelders hebben we onze partners. We bieden totaalconcepten en proberen in samenspraak met onze klanten zoveel mogelijk risico’s uit te sluiten. Daarbij kijken we ook naar bijvoorbeeld de servicegerichtheid van een bedrijf, daar zoeken we een balans in. We willen de beste oplossing voor de klant. Dat kan soms een menselijke beveiliger of receptiemedewerker zijn, maar wij zoeken naar de beste combinatie van mens en techniek.”

Bouman komt met een actueel voorbeeld om dit te illustreren. “Laatst kwam er een partij bij ons die vanuit de verzekering 24-uurs toezicht moest hebben. Met andere woorden: eigenlijk wilde de verzekeraar 24 uur per dag iemand die in een hokje zou zitten om de boel te beveiligen. Dat kost heel veel mensen én ik heb daarvoor niet de mensen. We zijn toen gaan kijken naar de mogelijkheden met bijvoorbeeld radardetectie. Dat kostte de klant uiteindelijk 20% van de prijs. Ik verdien dan zelf misschien minder, maar ik heb wel een tevreden klant. En de verzekeraar konden we ook overtuigen van onze oplossing.”

 

Beveiligingsbudget zo goed mogelijk inzetten

“Wij zijn op de hoogte van de eisen. Die zijn verdeeld in categorieën en wij kijken dan naar de meest passende oplossing, zodat de opdrachtgever zijn beveiligingsbudget zo goed mogelijk kan inzetten. Dat betekent dat we niet altijd leveren wat de klant vraagt. Die klant heeft namelijk ook gegoogeld en geeft dan aan wat hij wil. Vaak geven wij dan een andere optie. We bekijken de problematiek en de risico’s en bedenken dat een oplossing. Als ik een timmerman inhuur, verwacht ik ook advies en niet dat hij mij vraag hoe hij een spijker in een muur moet slaan.”

 

Maatwerk

“Met deze aanpak onderscheiden we ons van andere bedrijven. Mensen vragen mij wel eens wat het kost om iets te beveiligen, maar dat wat weet ik zo niet. Het is echt maatwerk. We zoeken het hogere segment, hebben daar ook de mensen voor in dienst. Als eigenaren zorgen we dat we ’s avonds en ’s nachts ook contact houden met onze mensen. We gaan samen met onze twee stafmedewerkers geregeld bij ze langs om te kijken of alles goed verloopt of dat we nog iets kunnen verbeteren.”

Een methode die werkt. “Jazeker, want in ruim 2 jaar zijn we naar 50 medewerkers gegroeid. En we besparen onze klanten geld. Bij de gemeente Oldenzaal hebben we bijvoorbeeld het aantal alarmmeldingen van zo’n 250 per jaar naar iets meer dan 140 weten terug te dringen. Dat is een besparing van 5000 euro!”

 Bravo Beveiliging werkt bij voorkeur regionaal. “Enschede, Almelo, Hengelo en Oldenzaal is ons basisgebied, maar we hebben ook objecten in Zwolle, Nieuw-Amsterdam en Didam. Dat is nog net behapbaar. Wat we hier kunnen bieden, kunnen we verderop in het land niet bieden. Dus dan doen we het niet, hoe groot de opdrachtgever ook is. We gaan voor kwaliteit. Maar niet alles kost bij ons geld. Advies is altijd gratis, security scans vaak ook. Ook daarmee onderscheiden we ons.”

 

Meer weten over dit bedrijf? Neem een kijkje op https://bravobeveiliging.nl/

Sponsoren