Bedrijf Uitgelicht: Rocar-Tech
Geplaatst op 24 september 2020

Met Rocar-Tech de snelste weg naar een complete inrichting van de garagewerkplaats

Wat ooit begon als een hobby, is inmiddels uitgegroeid tot een bedrijf van nationale allure. Jan Roozeboom is met zijn Rocar-Tech één van de topspelers in de Nederlandse markt als het gaat om de inrichting van werkplaatsen voor garages. Voor de leek gaat het dan misschien om een hefbrug, wat sleutels en de nodige voorzieningen voor smeermiddelen, wie met Roozeboom en zijn schoonzoon Gert-Jan Evers aan de praat raakt over zijn vakgebied, weet dat er heel wat meer achter zit.

Het pand aan de Granaatstraat 38 valt iedereen meteen op, maar wat er precies binnenin gebeurt is voor veel passanten vast niet altijd duidelijk. Wat dat betreft geeft de naam Rocar-Tech ook niet direct duidelijkheid. En dan is het ook nog zo dat het werk dat het bedrijf uitvoert, voor het grootste gros van de mensen op de achtergrond gebeurt.

Van de andere kant: vrijwel iedere volwassen Nederlander krijgt wél jaarlijks één of meerdere keren te maken met het resultaat van het werk van Roozeboom, Evers en de 21 medewerkers die inmiddels onder de vlag van Rocar-Tech werken. Het bedrijf richt namelijk garagewerkplaatsen van A tot Z in. Van reguliere autodealers tot onderhoudsbedrijven voor vrachtwagens en tractors.


 

Diagnoseapparatuur als begin

“Ik ben ermee begonnen als hobby. Van huis uit ben ik automonteur en in die hoedanigheid ben ik ooit bij één van de grootste onderdelenleveranciers van Nederland terechtgekomen. Die deed toevallig ook in garage-equipment en dat fascineerde me.” Na wat omzwervingen begon dat wat nu Rocar-Tech is in 2003. “Ik begon met diagnoseapparatuur om elektronica uit te lezen en dat groeide uit naar bandenmachines en hefbruggen. Op dit moment zitten we in de top3 van Nederland. We werken ook echt nationaal, soms zelfs over de grens in België. In het zuiden zitten ook wat monteurs van ons.

Werk is er voldoende, weet Roozeboom. “Alles wat in een garage staat, gaat wel een keer kapot. Dat moet dus vervangen worden. Daarnaast doen we de jaarlijkse keuringen en onderhoud voor onze klanten. Het gaat dan bijvoorbeeld om hefbrugkeuringen of het keuren en ijken van APK-meetapparatuur.” Gert-Jan Evers: “Ons grootste pluspunt is dat we voorraadhoudend zijn en zo snel kunnen schakelen naar de klant toe. Daarom zijn we drie jaar geleden ook naar dit pand verhuisd, omdat het groter was dan het vorige. In juli 2017 zijn we hiernaartoe gegaan. Het was toen echt een bouwval, de BIT-ondernemers weten dat misschien nog wel. Dit pand is nu qua kantoor en qua magazijn uniek, precies geschikt voor ons werk en voor onze voorraad.”

 

Pure praktijkervaring

De laatste jaren zit de groei er in alle opzichten in. Ook corona kan Rocar-Tech niet klein krijgen. “We zijn sinds we hier zitten gegroeid van 10 naar zo’n 20 man.” Het vakmanschap van Roozeboom staat buiten kijf en zijn kennis wordt binnen de branche gewaardeerd. “Als ik bij een klant kom die een nieuwe garage wil inrichten, ligt er vaak al een schets klaar die de klant zelf heeft gemaakt. Of een collega is al bezig geweest. Zo’n schets gooi ik dan in de prullenbak en ik begin helemaal opnieuw. Simpelweg door in de hoek van de werkplaats te gaan staan en te analyseren. Het allerbelangijkst is de rijlijn: een auto of ander voertuig moet zo soepel mogelijk op een hefbrug gezet kunnen worden. Door mijn ervaring als monteur heb ik dan een voorsprong, ik zie zo’n inrichting heel gauw voor me. Pure praktijkervaring. Vervolgens kijk je naar het budget, de wensen van de klant en de snelheid waarmee het werk uitgevoerd moet worden.”

Roozeboom werkt volgens eigen principes. “Ik vind ordergrootte totaal niet belangrijk. Als ze tevreden zijn, komen ze vanzelf terug. En dan komt er misschien ook wel een tweede, derde en vierde garage achteraan. Inclusief onderhoud. Ook ons personeelsbeleid is anders. Natuurlijk zijn we prestatiegericht, maar onze mensen moeten vooral goed in het vel zitten. Daar gaan ze vanzelf goed van presteren.”

“Het salaris is vaak niet meer de doorslaggevende factor. Een goed salaris is belangrijk, maar andere dingen ook. De monteurs werken hier bijvoorbeeld langere dagen, maar dan hebben ze wel een vaste vrije dag in de week. Dat scheelt ze dan in opvangkosten. Zo proberen wij een stuk loyaliteit te creëren. Daarom hebben we ook monteurs uit het westen aangenomen. Dat scheelt onze medewerkers vanuit hier heel veel rijkilometers en -uren. We hebben veel mensen binnengehaald die ontevreden waren bij andere bedrijven en we halen ook jonge mensen zonder ervaring binnen. We vinden de mentaliteit belangrijk en de manier van communiceren. Het werk leren ze hier wel. Er is toch geen opleiding voor, je moet het in de praktijk leren.”


Rijhulpsystemen instellen

Gert-Jan: “Rijhulpsystemen instellen en controleren, daar zijn we uniek in. We werken met een product dat gepatenteerd is door onze toeleverancier in Italië. Er komen steeds meer auto’s op de weg met zo’n systeem, de apparatuur die dat kalibreert, verkopen wij. Mensen weten vaak niet hoe groot we zijn, maar we lopen in veel opzichten echt vooraan. Vaak komen we bij klanten binnen die een noodgeval hebben die een collega niet kan oplossen. Of het gaat om een apparaat dat een ander niet op voorraad heeft. Als we ons werk dan goed doen – en dat doen we -, dan hebben we een voet tussen de deur. En onze voorraad helpt ook mee, samen met onze eigen transportmiddelen. We hebben bijvoorbeeld bandenwisselmachines tot 60 inch velgen staan. Van auto- tot tractorbanden. Als de klant vanmorgen belt, kunnen we die vanmiddag afleveren in heel Nederland.” 

http://rocartech.nl/

 

 


Tekst: Johan Koning, www.johankoning.nl

Sponsoren