Boekelosebrug jaar lang gesloten
Geplaatst op 20 september 2017

Boekelosebrug jaar lang gesloten

 

In het kader van de aanleg van de Laan Hart van Zuid gaat de gemeente de bestaande Boekelosebrug vervangen door een nieuwe. De doorlooptijd van het project is gezet op september 2017 – december 2018. In diezelfde periode staat er op, in en aan het Twentekanaal zelf ook veel te gebeuren. Het kanaal wordt uigediept, de sluizen bij Eefde en Hengelo worden aangepakt, verouderde bruggen worden opgeknapt. Alles bij elkaar betekent dat de ondernemers op het Bedrijvenpark Twentekanaal gedurende een lange periode verkeershinder gaan ondervinden, niet alleen over de weg, ook over het water.


Tijdens de afsluiting van de Boekelosebrug kan het verkeer van en naar Twentekanaal Noord via de Binnenhavenstraat – Haaksbergerstraat of via de Boortorenweg – Waarbeek – Breemarsweg.


Op de omleidingsroutes  zijn de alternatieve routes aangegeven.


De omleidingen zijn ook doorgegeven aan Twentemobiel, zodat de navigatiesystemen deze oppakken.


Tijdens de afsluiting van de Boekelosebrug vinden er ook werkzaamheden plaats voor de aanleg van het kruispunt Breemarsweg – Laan Hart van Zuid.

In de hinderplanning kunt u zien wanneer wat is gepland.


Dura Vermeer heeft van de gemeente de opdracht gekregen de nieuwe brug te bouwen. Zij zijn het eerste aanspreekpunt bij hinder. Bij vragen, klachten en/of opmerkingen heeft u de volgende contactmogelijkheden:

  • Problemen in de buitenruimte kunt u meteen melden via de BuitenBeterApp . De melding wordt automatisch met foto en GPS-locatie naar het meldpunt gestuurd
  • Op dinsdag van 10:00 – 12:00 of donderdag 14:00 – 16:00 uur kunt u binnenlopen bij het projectbureau aan de Oude Boekeloseweg 31
  • Voor algemenere zaken kunt u mailen: boekelosebrug@duravermeer.nl of bellen: 06 535 99 132

De voortgang van het project is te  volgen via de website VervangenBoekelosebrug


Oproep:


De bereikbaarheid wordt periodiek besproken met ondernemers, de gemeente, de aannemer en omwonenden. BIT zoekt ondernemers, die deel willen nemen aan dit overleg.


Wilt u deelnemen, of uw mening willen (laten) inbrengen? Stuur een mail naar info@twentekanaal.com

Sponsoren