Boekelosebrug jaar lang gesloten
Geplaatst op 20 september 2017

Boekelosebrug jaar lang gesloten

 

In het kader van de aanleg van de Laan hart van Zuid gaat de gemeente de bestaande Boekelosebrug vervangen door een nieuwe. De huidige brug is verouderd en is niet gedimensioneerd op de toekomstige verkeersbelasting. De doorlooptijd van het project is ingezet op september 2017 – december 2018. De ondernemers op Bedrijvenpark Twentekanaal gaan als gevolg daarvan gedurende meer dan 1 jaar verkeershinder ondervinden. Dat geldt niet al­leen voor de doorstroming van verkeer over de weg, maar ook over het water. De bereikbaarheid van ons be­drijventerrein komt hier mee onder druk te staan en ook de verkeerson­veiligheid voor de woonomgeving neemt toe.


Daarnaast staar er op, in en aan het Twentekanaal in diezelfde periode veel te gebeuren. Het kanaal wordt uitgediept, de sluizen bij Eefde en Hengelo worden aangepakt, verouderde bruggen worden opgeknapt. Daardoor kunnen straks meer én grotere schepen over het Twentekanaal. Alle werkzaamheden bij elkaar betekenen ook, dat alle ondernemers op Bedrijvenpark Twen­tekanaal er op de één of andere manier manier mee te maken krijgen. Bedrijven die afhankelijk zijn van het Twentekanaal merken het direct, anderen zullen worden geconfronteerd met een zwaardere verkeersbelasting van de kruising Diamantstraat/ Haaksber­gerstraat en de Zuidelijke Havenweg/Haaks-bergerstraat, alsook de op- en afrit naar de A35. 


Dura Vermeer heeft van de gemeente de opdracht gekregen de nieuwe brug te bouwen. Zij zijn het eerste aanspreekpunt bij hinder. Bij vragen, klachten en/of opmerkingen heeft u de volgende contactmogelijkheden:

  • Problemen in de buitenruimte kunt u meteen melden via de BuitenBeterApp . De melding wordt automatisch met foto en GPS-locatie naar het meldpunt gestuurd
  • Op dinsdag van 10:00 – 12:00 of donderdag 14:00 – 16:00 uur kunt u binnenlopen bij het projectbureau aan de Oude Boekeloseweg 31
  • Voor algemenere zaken kunt u mailen: boekelosebrug@duravermeer.nl of bellen: 06 535 99 132

De voortgang van het project is te  volgen via de website VervangenBoekelosebrug

Sponsoren