BTG-BTL draagt Empyro over aan Twence
Geplaatst op 14 december 2018

BTG-BTL draagt Empyro over aan Twence

Empyro, dat biomassa omzet in pyrolyse-olie, groene stoom en elektriciteit, wordt vanaf 1 januari 2019 onderdeel van Twence.  De partijen gaan intensief samenwerken om de installatie verder door te ontwikkelen en nieuwe duurzame initiatieven te ontplooien.

Doen waar je goed in bent en krachten bundelen

BTG-BTL heeft een unieke technologie voor de productie van pyrolyse-olie. De Empyro-installatie is de eerste installatie in de wereld die op commerciële schaal gerealiseerd is. Deze installatie laat zien dat de technologie succesvol is. Het is echter niet het doel van BTG-BTL om zelf olie te produceren. Twence heeft veel kennis van grootschalige productieprocessen en wil graag investeren en opschalen. Zij gaan samen kijken naar de verwerking van bermgras, een lastig te verwerken afvalstroom, tot pyrolyse-olie. 

Energiefonds Overijssel

Gedeputeerde Traag voor Energie, Milieu en Europa van de Provincie Overijssel is verheugd over de overname: “Als provincie werken we – samen met onze partners - aan 20% nieuwe energie in 2023, en een energieneutrale provincie in 2050. Innovatie is een belangrijk onderdeel van de overgang naar nieuwe energie. We feliciteren zowel BTG-BTL als Twence met deze succesvolle overname, en kijken uit naar de verdere ontwikkeling van pyrolyse die beide bedrijven hebben aangekondigd.”

Sponsoren