Volvo Harrie Arendsen Hengelo pakt het groen aan
Geplaatst op 21 december 2020

Volvo Harrie Arendsen Hengelo pakt het groen aan


Volvo Harrie Arendsen heeft als missie om met elkaar vanuit passie en respect voor mens, milieu en de klanten en medewerkers verder te helpen. ‘Dat zit al generaties in het bloed van ons (familie)bedrijf.’

‘Toen in 2016 de eerste ideeën op tafel kwamen voor een nieuwe vestiging in Hengelo, was er geen twijfel over mogelijk dat we dit op een duurzame wijze zouden aanpakken. Niet voor niets roepen we intern vaak: “Wees de verandering die je in de wereld wilt zien.’’ We hebben tenslotte maar één aardbol en daar moeten we zuinig mee omgaan.

De nieuwbouw in Hengelo was voor ons een perfecte mogelijkheid om onze duurzame werkwijze nóg verder door te voeren. Ruim een jaar later, in mei 2017 werd onze droom werkelijkheid en profiteren wij én onze omgeving dagelijks van de vele voordelen van duurzaam ondernemen en de talloze besparende innovaties die het met zich meebrengt!

Zo is in zowel de bodem als in het dak van het gebouw een warmtepompsysteem aangelegd. Hiermee kunnen we eigen energie opwekken en kunnen we zomerse warmte en winterse neerslag opslaan voor verwarming en verkoeling van onze vestiging. Dankzij de opgewekte energie – samen met de 440 PV-zonnepanelen op het dak - is het pand volledig CO2-neutraal en is een gasaansluiting dus overbodig.


Sponsoren