Werkzaamheden Oelerbrug
Geplaatst op 14 augustus 2019

Rijkswaterstaat voert van 26 augustus tot en met 4 oktober onderhoudswerkzaamheden uit aan de Oelerbrug in de Haaksbergerstraat in Hengelo. Het gaat om werkzaamheden aan de constructie, het brugdek en de rijbaan en aan de landhoofden van de brug, uitgevoerd door aannemerscombinatie BAM-Van den Herik. De werkzaamheden zijn nodig om het wegdek en de constructie van de brug in goede staat te houden, zodat de brug zijn functie de komende jaren weer kan blijven vervullen.

Wat merkt u hiervan?

Van 26 t/m 30 augustus wordt de hoofdrijbaan gestremd:

  • Gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid over de Boekelosebrug, via de Breemarsweg, Boekeloseweg en Diamantstraat; Fietsers en voetgangers houden doorgang via 1 zijde van de brug. Afhankelijk van de rijrichting moeten fietsers en voetgangers oversteken, dit wordt middels bebording aangegeven.

Van 31 augustus t/m 4 oktober is de brug voor de helft afgesloten:

  • Gemotoriseerd verkeer heeft doorgang middels een om-en-om regeling met verkeerslichten; Fietsers en voetgangers houden doorgang via 1 zijde van de brug. Afhankelijk van de rijrichting moeten fietsers en voetgangers oversteken, dit wordt middels bebording aangegeven.


LET OP: de werkzaamheden zijn met een week vertraagd. De aannemer biedt zijn excuses aan dat ze dit zo kort voor de werkzaamheden hebben  aangepast. Toch is hiervoor gekozen om wel voldoende kwaliteit en binnen de tijdsduur van de stremmingen het werk uit te voeren, omdat dit met een start van volgende week niet gaat lukken.

De nieuwe planning voor de Oelerbrug wordt:

  • Van 2 t/m 6 september wordt de hoofdrijbaan gestremd:
  • Gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid over de Boekelosebrug, via de Breemarsweg, Boekeloseweg en Diamantstraat;Fietsers en voetgangers houden doorgang via 1 zijde van de brug. Afhankelijk van de rijrichting moeten fietsers en voetgangers oversteken, dit wordt middels bebording aangegeven.
  • Van 6 september (19.00 uur) t/m 11 oktober is de brug voor de helft afgesloten:
  • Gemotoriseerd verkeer heeft doorgang middels een om-en-om regeling met verkeerslichten;Fietsers en voetgangers houden doorgang via 1 zijde van de brug. Afhankelijk van de rijrichting moeten fietsers en voetgangers oversteken, dit wordt middels bebording aangegeven.


Ondervindt u hinder?

neem dan contact op met Redmer Leegstra, Omgevingsmanager van De Combinatie BAM Infra / Van den Herik Twentekanalen. Hij is mobiel te bereiken op +31 (0)6 510 636 95 of via email: redmer.leegstra@herik.nl .

Sponsoren