Attractiepark De Waarbeek:  “Op naar de 300.000 bezoekers”
Geplaatst op 25 juni 2021

Attractiepark De Waarbeek: “Op naar de 300.000 bezoekers”

Ook attractiepark De Waarbeek is onderdeel van het BIT-terrein. “We liggen aan de rand, maar voelen ons bij de BIT zeker thuis”, zegt Kevin Moespot, sinds 2018 eigenaar van Hengelo’s Disneyland. Ook daarom is hij onlangs toegetreden tot het bestuur van BIT. “Ik zal waarschijnlijk iets creatiefs en het organiseren van evenementen gaan doen, maar een exacte functie binnen het bestuur heb ik nog niet.”

 Wel vindt hij BIT belangrijk. “Wij zijn een beetje een buitenbeentje, maar voor ons zijn de verbindingen wel heel belangrijk. Ons park moet gemakkelijk bereikbaar zijn. Bereikbaarheid, groenonderhoud en de gemeente scherp houden daarop voor zijn mij belangrijke redenen voor het lidmaatschap. Het terrein niet laten verloederen; de gemeente focust zich erg op het centrum, maar andere gebieden zijn ook belangrijk, zeker gezien onze ambities.”

All-in concept

Voor Moespot is dit het derde seizoen dat hij De Waarbeek onder zijn hoede heeft. Hij nam het over van Arijan van Bavel, die het pretpark in tien jaar tijd uit het slop haalde. Moespot introduceerde het all-in concept waar het park nu mee werkt. Bezoekers kunnen voor slechts € 15,50 een hele dag van alle attracties in het park genieten en daarbij ook onbeperkt eten en drinken.

Een formule die Moespot niet onbekend is. “We hebben het overgenomen van attractiepark Drouwenerzand in Drenthe. Daar is mijn schoonvader de eigenaar. Er zijn meer parken die volgens dit nieuwe concept werken. Het is wel grappig dat het oudste van Nederland – want dat zijn wij – het nu ook doen.” 

Corona

“We zijn in 2019 met deze formule begonnen. Het is niet zomaar iets, want er moet van alles aangepast worden: bijvoorbeeld de bekabeling en het aanleggen van gasleidingen. Dat hebben we in dat jaar nog voltooid en in 2020 begonnen we vol goede moed. Het bleek een groot succes te zijn, dit merkten we al direct na de aankondiging van deze formule. Toen kwam corona. “Toch hebben we een goed jaar gehad in 2020. Dit jaar hadden we echter een zware start, waardoor we nog niet veel extra investeringen hebben kunnen doen.”

Toch heeft het park met een extra achtbaan De Gold Mine Express– naast de grootste trekpleister, de oudste nog werkende stalen rodelbaan ter wereld de tweede achtbaan van het park – een nieuwe attractie. “Maar die hebben we gehuurd.”

Investeringen

Ook is Moespot begonnen met lasergamen. “We willen een hele arena bouwen, maar dat is nog niet klaar. Met het lasergamen hopen we ook een ouder publiek aan te boren.” De Waarbeek is nu vooral een walhalla voor kinderen tot 12 jaar. “In de zomer willen we het lasergamen vervangen voor een watergevecht met elektrische waterpistolen. Hartstikke leuk, ook voor de oudere jeugd.”

De oude vertrouwde rodelbaan krijgt ook een nieuwe natte feature. “Daar zit een splash-watersysteem in. Daar kom je straks dus zeiknat uit op de warmste dagen van het jaar.”

Verdriedubbelen

Ambities genoeg bij De Waarbeek. “We willen op termijn het bezoekersaantal verdriedubbelen. We hebben nu 100.000 bezoekers per jaar, maar kunnen er gemakkelijk 300.000 aan. Dat aantal haalt Drouwenerzand ook en onze ligging is veel beter. Onze doelstelling is om een stuk nostalgie te behouden of terug te halen, en daarbij te blijven vernieuwen. Het lijkt me gaaf als je straks weer net als vroeger kunt zwemmen in de vijver, met een paar glijbanen erbij en misschien wel een schommelboot. Onze grootste toekomstdroom is om een stuk recreatie in de vorm van overnachtingen erbij te kunnen doen. Daarvoor is nog ruimte zat.”

“Maar we willen ook een echt attractiepark zijn. Julianatoren en Hellendoorn zijn veel duurder dan ons. Je moet meer dan een uur rijden om bij een echte concurrent te zijn. Bij ons betaal je voor een dagkaart € 15,50 en een all-in kinderfeestje is al mogelijk voor slechts € 8,50. Ook voor Duitsland zijn wij een aantrekkelijk attractiepark. We zijn nu nog echt aan het opbouwen, maar over vijf jaar heb je het over een hele andere Waarbeek.”


Lees alles over de attracties, het all-in concept en het reserveren van tickets op: https://www.waarbeek.nl/


Sponsoren