Bedrijf Uitgelicht: GiftKing
Geplaatst op 27 september 2021

GiftKing: adviseur in promotieacties, specialist in relatiegeschenken

 

Snelheid en flexibiliteit. Als Robert Kerkhoff één voordeel van zijn GiftKing mag opnoemen, zijn dat er meteen twee. Het is kenmerkend voor deze ondernemer: hij praat graag over zijn vak. Wat dat vak is? “Ik help bedrijven met het vinden van het meest passende promotieartikel. Vroeger ging je met een catalogus langs bij bedrijven, tegenwoordig heb ik een webshop. Met www.giftking.nl ben ik veel flexibeler en kan inspelen op de actualiteit.”

Die ochtend heeft hij nog een promotie op zijn site gezet van een bedrukte paraplu. Juist op het moment van bezoek is het even droog, maar eerder die dag dat de BIT-equipe Kerkhoff bezocht, regende het pijpenstelen. Om de grote filosoof Johan C. te parafraseren: zo heeft het nadeel van de regen voor Kerkhoff een voordeel. Dat is dus die flexibiliteit.

De snelheid illustreert hij met een ander voorbeeld, van zijn klant en ander BIT-lid Huiskes-Kokkeler. “Die hadden op een vrijdag een handdoek met opdruk nodig. Of ik die kon leveren. Een half uur later stond ik met handdoek en al op de stoep, zodat ze konden kijken wat er mogelijk was. Het voordeel dat zij hier in de buurt zitten, maar ook het voordeel dat wij als enige specialist in relatiegeschenken hebben: onze eigen drukkerij.”

 

“Dat kan niemand anders beloven”

“Wij kunnen als enige binnen een dag artikelen gegraveerd, geborduurd of getampondrukt leveren. In kleine en grote oplages. En dat kan niemand anders beloven.” Met die drukkerij heeft hij het over Het Druckershuys, waar Giftking mee samenwerkt. “Je bent in deze business afhankelijk van je leveranciers.”

Als oud-eigenaar van Robitex heeft Kerkhoff bakken met ervaring in de branche. Hij weet precies wat er wel kan en vooral ook wat er geëist wordt door klanten. Betrouwbaarheid is het belangrijkst, naast creativiteit, natuurlijk. Vanaf 2015 is hij met GiftKing bezig. “Allerlei relatiegeschenken zijn bij ons te koop. We kunnen 35.000 verschillende artikelen leveren, van rollen pepermunt tot paraplu’s, van mokken tot shirtjes, petten en jassen.”

Tegenwoordig willen bedrijven graag duurzame relatiegeschenken. “Sustainable is in. Dat gaat van bamboe powerbanks tot gerecyclede kunststofproducten, maar bijvoorbeeld ook notitieblokjes met een kaft van kurk.”

 

Eigen showroom

Op de Saffierstraat 24 heeft GiftKing een eigen showroom. “Relatiegeschenken is ‘people business’. Mensen vinden het belangrijk dat ze je kennen. Behalve natuurlijk als het via een webshop gaat, dan is het vooral snel leveren, snel aan de vraag beantwoorden. Bij mij is het vaak gunnen of een levertijd halen. Als ik per se wil, dan veeg ik iedere prijs van de markt. Maar ik wil dat niet. Als iemand bij mij komt met een lage prijs, dan kan ik die prijs ook noemen, of een cent goedkoper gaan. Bij mij krijgen ze de service er altijd bij, ik ga voor een duurzame relatie.”

 “Lid van BIT ben ik vanzelfsprekend omdat mijn bedrijf op het terrein gevestigd is. Zodoende kennen mensen mij, dat levert me hopelijk opdrachten op. Naast het netwerken wil ik graag profiteren van bijvoorbeeld het collectief inkopen van energie, maar dat is niet het belangrijkst. Het gaat me ten eerste toch om de relaties: als ik hier alles kan doen, hoef ik niet weg. Het is lekker dichtbij. Al is België ook een goede afnemer, op het moment.”

 

Kleine aantallen

“Wat ik belangrijk vind om te vermelden, is dat we kleine aantallen doen. Bij ons zijn de instel- en voorbereidingskosten veel lager, omdat we het allemaal zelf doen. Andere bedrijven moeten dat allemaal bij een drukker inkopen. Bij ons kost een proef bijvoorbeeld minder dan de helft vergeleken met anderen. Wij zijn de enige die betaalbaar kleine aantallen kunnen maken.”


Kijk op www.giftking.nl voor het aanbod

Sponsoren