Combi Terminal Twente: "Weinig mensen weten dat er zo’n grote containerterminal in Hengelo zit"
Geplaatst op 26 augustus 2021

Bedrijf Uitgelicht: Combi Terminal Twente

"Weten wie je buren zijn betekent dat je makkelijker bij elkaar naar binnen loopt"

“Ik denk nog steeds dat heel weinig mensen in Hengelo en omgeving weten dat er zo’n grote containerterminal in de stad zit. We zitten aardig verstopt en als ze langs de terminal rijden, weten de mensen nog niet waar de containers naartoe gaan, of wat erin zit.” Aan het woord is Anne-Ruth Scheijgrond, medewerker Sales & Development van Combi Terminal Twente BV (CTT).

 “We doen ongeveer 200.000 containerbewegingen op de parken in Hengelo en Almelo.” Want CTT beheert naast de terminal in Hengelo ook die op het XL Businesspark langs de A35 in Almelo. Vanaf beide locaties zijn er dagelijks afvaarten van en naar Rotterdam, en er rijden dagelijks talloze vrachtwagens af en aan. “We vervoeren van alles per container, van meubelen tot computers en van tuinmeubelen tot speelgoed en modeartikelen. De containers gaan bijvoorbeeld van Rotterdam via onze Twentse havens naar Duitsland, maar ook verder Europa in. We halen de containers op in Rotterdam, meestal met een binnenvaartschip en soms per vrachtwagen. Per schip is minder belastend voor het milieu, je kunt immers veel meer in een keer doen. Én je kunt stipt op tijd zijn, dat is met wegvervoer ook maar de vraag.”

Grootste inlandterminal

Hengelo hoort volgens Scheijgrond tot de grootste zogenaamde inlandterminals van Nederland. Voor Oost-Nederland en de doorreis naar Duitsland en verder is de Hengelose haven erg belangrijk. “De dichtstbijzijnde terminals zitten in Doesburg, Hasselt en Meppel. We bestrijken dus een mooi groot gebied. We ontlasten Rotterdam flink, we profiteren wat dat betreft van de stroperigheid daar. Het gaat daar heel moeizaam, vooral nu in coronaperiode.”

 “Sowieso is er veel gebeurd de laatste tijd. Als er bijvoorbeeld zo’n schip vastloopt in Egypte, is het echt zoeken naar containers om spullen te vervoeren. En de truckcapaciteit schiet momenteel ook tekort. Klanten krijgen daar last van, dan komen tuinmeubelen bijvoorbeeld niet aan. Terwijl ze wel in de folder staan.”

De Ever Given die eerder dit jaar in het Suezkanaal vastliep had 20.000 teu aan boord. “Dat is de containereenheid. Teu is een 20 foot container. Je hebt 20, 40 en 45 foot. Als je dan kijkt dat er bij ons op de terminal meestal tussen de 6.000 en 8.000 teu staat, weet je wel hoeveel er op dat ene schip stond.” 

Terminal naar Hengelo

De containerterminal in Hengelo is ontstaan rond de eeuwwisseling. “Bolk begon rond 1998 met containertransport per spoor, destijds naar Almelo. Het gebruik van het spoor kostte toen vrijwel niets en daar kwamen ze na een tijdje in Den Haag ook achter. Het gevolg: spoorvervoer werd zo duur dat vervoer per truck veel aantrekkelijker werd. Daarop werd besloten om een terminal aan het water te beginnen.”

De gedachte was eerst om dat in Almelo te doen, de standplaats van Bolk Transport, maar onder meer Akzo en wat andere bedrijven wilden de terminal graag in Hengelo. In september 2001 opende de terminal. “Het was toen een groot, leeg terrein, maar dat kwam al snel vol containers te staan. In een aantal stappen is de terminal zo snel gegroeid als het nu is, met twee portaalkranen kunnen we nu gelijk lossen. En we hebben 450 meter kade in Hengelo.”

Eigen warehouse

Eén van de krachten van CTT is, dat het bedrijf een warehouse aan de terminal heeft. “De Paauw heeft op de grond die we daar nog hadden het gebouw neergezet en ook wij zijn met Bolk Logistics daar gaan bouwen. Het geeft klanten veel mogelijkheden en het is goed om alles zo in eigen beheer te hebben. Hetzelfde hebben we in Almelo gedaan en dat is een succesvolle combinatie gebleken. Het is een extra stuk service aan de klant, vooral ook nu bedrijven meer voorraad willen aanhouden. Dat kunnen wij aanbieden. Het is al met al goed om een punt te hebben waar goederen samenkomen.”

Dat CTT lid is van BIT vindt Scheijgrond logisch. “Samen optrekken en elkaar wat gunnen. Het onderling contact is prettig. We hebben bijvoorbeeld met een aantal bedrijven samengewerkt in de lobby om de verbreding van het Twentekanaal erdoor te krijgen. Weten wie je buren zijn betekent dat je makkelijker bij elkaar naar binnen loopt. In plaats dat je brieven naar elkaar stuurt, ga je en kop koffie drinken als je ergens mee zit. Die onderlinge verbintenis is de reden dat we ons bij BIT hebben aangesloten. Als bedrijf kun je niet ontbreken in zo’n samenwerkingsverband, dat zou raar zijn. Richting de gemeente en bij open bedrijvendagen, de nutsvoorzieningen: dat zijn allemaal dingen die je beter samen kunt oppakken dan dat je het alleen doet.”


Meer weten over dit bedrijf? Kijk op https://www.ctt-twente.nl/ voor meer informatie.

.

Sponsoren