Metaalketen Hengelo: "Door samenwerken kun je elkaar versterken"
Geplaatst op 28 mei 2021

Bedrijf Uitgelicht

Metaalketen Hengelo: “Door samenwerken kun je elkaar versterken”

Metaalketen Hengelo, de groothandel in niet-ijzerhoudende halffabricaten, is met de kenmerkende paarse kleuren voor velen een bekende naam. Maar wat doet het bedrijf nu eigenlijk? En: waarom zien ze het BIT-collectief als een logisch onderdeel van hun bedrijfsvoering?

We nemen plaats in het kantoor van Brigitte Kuipers, algemeen directeur van het bedrijf. Ook bedrijfsleider Jean-Philip Mudde schuift aan. “We kennen BIT al heel lang”, steekt laatstgenoemde van wal. “We zitten hier namelijk al vanaf 1985.

De laatste jaren komen er steeds meer positieve activiteiten bij; als bedrijven kun je elkaar echt versterken. Bijvoorbeeld door het samen inkopen van energie of beveiliging, maar ook door het collectief zorgen voor onderhoud van straten en wegen op het terrein.” Voorbeeld daarvan is ook de nieuwe lichtblauwe bewegwijzering. “Daardoor komen we ook weer als bedrijventerrein positief in de media.”Elkaar helpen is Twents

“Het is natuurlijk ook heel Twents dat je elkaar helpt als je uit dezelfde regio komt. Waarom zou je het ver zoeken?”

Brigitte Kuipers: “Om een voorbeeld te noemen: bij ons moet het buitenterrein schoongemaakt worden. Voorheen deden we dat zelf met een brandertje, maar tegenwoordig gebruiken we de diensten van Veegdienst Twente. Voor dingen die bij ons passen, schakelen we graag lokale bedrijven in.”

Metaalketen Hengelo zal niet snel verdwijnen van het BIT-terrein. “We hebben hier een mooie, centrale locatie; kunnen alle kanten op. Alleen zijn de uitbreidingsmogelijkheden wel beperkt. Een paar jaar geleden hebben we grond kunnen kopen van een buurman, waar we een grote hal op hebben gezet, maar we hebben eigenlijk alweer meer nodig.” Want het gaat goed met het bedrijf, ondanks corona.

 

“Klanten willen het gewoon hebben”

Metaalketen Hengelo heeft uiteenlopende klanten door heel Nederland. Constructiebedrijven, de verspanende industrie, machineverwerkende bedrijven, apparatenbouwers, de gevelindustrie, interieurbouwers en de automotivesector: allemaal weten ze Metaalketen Hengelo te vinden. Ondanks de stijgende prijzen van verschillende metalen, omdat materialen slecht verkrijgbaar zijn. “Klanten hebben het niet meer over de prijzen, ze willen het gewoon hebben.”


 


Netwerk belangrijk

Klanten kennen het bedrijf ook doordat ze niet zomaar opgeven. “Onze concullega’s zeggen dan dat ze een bepaald product niet kunnen leveren. Wij zoeken dan juist verder. Wat dat betreft hebben we een groot netwerk. Erg belangrijk. Door samenwerken kun je elkaar versterken. Hetzelfde geldt voor ons team van 30 professionals. Een hecht team dat hard werkt, hart voor de zaak heeft en graag een stapje extra doet voor klanten. Voor ons is dat belangrijk, dat samenwerken. Tussen onze eigen mensen, met klanten en leveranciers. En bijvoorbeeld ook in het BIT-netwerk."Meer weten over dit bedrijf? Kijk op hun website: https://www.metaalketen.com/

Sponsoren